Новий світовий рекорд з ловлі коропа: поляку для фіксування улову потрібна була допомога батька

За матеріалами інтернет-видань 01.10.2024 44
Новий світовий рекорд з ловлі коропа: поляку для фіксування улову потрібна була допомога батька

Польський іхтіолог Кацпер Стемпень додав своє ім'я до списку легендарних рибалок, встановивши новий світовий рекорд з ловлі коропа – він виловив рибу вагою 47,4 кг на угорській водоймі Euro Aqua.

Незважаючи на складні погодні умови – різкі перепади температури, постійні вітри і проливні дощі, рибалка не здавався і досяг своєї мети. За його словами, ця риболовля стала для нього справжнім тріумфом, і, незважаючи на великий досвід, він досі не може повірити у свій успіх.

Його улов виявився настільки великим, що батькові довелося допомагати синові позувати для фотографії та піднімати коропа. Після того як рибалка зафіксував свій трофей і зважив його, рибу було дбайливо повернуто назад у водойму, що свідчить про відповідальне ставлення спортсмена до природи. Кацпер Стемпень підкреслив, що всі короп'ятники ставляться з повагою до спійманих екземплярів, дотримуючись правила їхнього повернення у воду.

До речі, попередній світовий рекорд належав коропу вагою 46 кг. Примітно, що угорське озеро Euro Aqua давно відоме серед рибалок своїми великими коропами і вже неодноразово ставало місцем рекордних уловів, зокрема, у 2018 році тут було виловлено рекордного дзеркального коропа вагою 51,2 кг. Однак рекорди для цих двох видів коропів враховуються окремо.

 

Державне агентство меліорації та рибного господарства України 

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ