Обіймів Вам у їх міжнародний День!

За матеріалами інтернет-видань 04.12.2023 229
Обіймів Вам у їх міжнародний День!

"Обійми мене, обійми мене, обійми
Так лагідно і не пускай.
Обійми мене, обійми мене, обійми -
Твоя весна прийде нехай", - співає Святослав Вакарчук з "Океану Ельзи".

Сьогодні, в День обіймів ( на рік два дні - 21 січня і 4 грудня), варто не тільки співати цю відому пісню, а й обійняти своїх слухачів. Такий прояв доброти, на думку вчених, нам самим додає захищеності і потрібності. Обійми зміцнюють імунну систему, позитивно впливають на наш нервовий стан, здатні підвищувати самооцінку,  сприяють виділенню гормону щастя (серотоніну),  знімають напругу та стрес і  втамовують біль.
Ми рідко замислюємося над тим, скільки разів на день нас обняли, або ми  - рідних і близьких. Проте, для обіймів існує, так звана, певна квота. Науковці дослідили, що для виживання людина потребує чотирьох обіймів в день, для почуття безпеки – 8, а для розвитку – 12.
У середньому в обіймах ми затримуємося на  3 секунди. Але корисно обійматися впродовж 20 секунд, пишуть вчені. За цей час організм налаштовується на передачу тепла і позитиву один одному.
Що б там не зазначали експерти  про наші обійми, обійматеся довго і міцно, головне, щоб бажання було щирим і природним, а не вимушеним.

Даруйте дорогоцінну радість дотику дітям, коханим, рідним щодня!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ