ОБІЦЯНОГО ДЕВ»ЯТИЙ МІСЯЦЬ ЧЕКАЮТЬ. АБО ЯК У СЕЛІ НАДІЯ НАДІЯ ПОМИРАЄ ПЕРШОЮ

Микола Ясень 03.09.2024 97

 

03 вересня 2024  - Євгенія Бикова

Майже 9 місяців потерпілим мешканцям Криворіжжя від російської атаки не виплачують компенсації

Мешканці села Надія, що на Криворіжжі, протягом 9 місяців з дня російської атаки не отримали компенсації за завдані збитки.

Про це редакцій «Першого Криворізького» повідомила місцева мешканка Лариса.

За словами Лариси, у день атаки, 8 січня, до них прийшли представники поліції та Лозуватської сільської ради оформлювати всі необхідні документи. Після чого, приблизно, протягом 2,5 місяців вони формували пакет документів, у якому детально описані всі пошкодження. Однак на момент виходу новини її родина не отримала матеріальної допомоги.

У той час мешканка зауважує, що сусіди, у яких були пошкодження на суму до 100 000, отримали всі компенсації ще у квітні.

Тоді ж, у квітні, Лариса звернулася до Лозуватської сільської ради з запитанням: коли їм чекати на грошову допомогу. На що їй відповіли:
 

«Компенсація Вам нарахована, чекайте фінансування з держбюджету. Яким чином виплати фінансуються з бюджету нам не відомо і впливу на цей процес ми не маємо. До речі, не отримали кошти не тільки Ви, тому треба чекати».


Через деякий час вона знову звернулася до сільради і попросила повідомити, коли можна отримати першу виплату. Але їй знову сказали чекати.
 

«Так і чекаємо 7 місяців, а скоро зима. Якщо ми, наприклад, поставимо вікна або почнемо ремонт даху за свої гроші, то повертати їх нам ніхто не буде. А у нас половина вікон взагалі немає, а решта всі поламані. На даху лопнули крокви і він з'їхав на один бік», — говорить Лариса.


Редакція «Першого Криворізького» звернулася з запитом до Лозуватської сільської ради. Коли ми отримаємо відповідь — повідомимо про це окремо. Слідкуйте за новинами на сайті та у telegram-каналі.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ