Очисна станція за пів мільйона гривень запрацювала у Криворіжжі

За матеріалами інтернет-видань 15.07.2023 481
Очисна станція за пів мільйона гривень запрацювала у Криворіжжі

15 липня у Гречаних Подах в Криворізькому районі  відкрили нову очисну станцію. Близько 4,5 тисяч жителів громади мають воду, якість якої за  лабораторними аналізами  вища за бутильовану. Повідомив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської облради.
За його словами, станція може очистити більше тонни води за годину, а спеціальна технологія гарантує, що вода не замерзатиме взимку.

"Цей проєкт - плід співпраці з американсько-українським фондом «RAZOM». Він націлений на підтримку громад Криворізького та Нікопольського районів, які залишились без води після російського теракту з підриву Каховської ГЕС.
За дорученням Президента ведеться активна робота із будівництва водогонів до постраждалих районів. А поки цей процес триває, наша мета - забезпечити доступ до води для кожного", - зазначив Микола Лукашук.

Він додав, що планується встановити 20 таких станцій у Криворізькому та Нікопольському районах. Вартість однієї - понад 500 000 грн. Вже виготовлені 8, які найближчим часом запустять у Марганці та в Апостолівській, Грушівській , Мирівській, Томаківській, Девладівській та Глеюватській громадах.

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ