Одещина лідирує по залученню агровиробниками кредитних коштів

За матеріалами інтернет-видань 31.03.2023 598
Одещина лідирує по залученню агровиробниками кредитних коштів

Українські аграрії з початку 2023 року завдяки державним програмам отримали близько 21,2 млрд. гривень кредитів. 5 тисяч сільгоспвиробників отримали кредитну підтримку. З них -  484 сільськогосподарських підприємства з Одещини. Повідомив Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.
Як зазначається, в Одеській області станом на 27 березня 2023 року обсяг залученої кредитної лінії за всіма програмами кредитування – 1,37 млдр. грн. Це становить 6,5% від загального обсягу залученого кредиту по Україні. У  тому числі за програмою 5-7-9 – 1,2 млрд. грн., що становить 10,7 % від відповідного показника по Україні.

"Мінімальна процентна ставка за укладеними кредитами/кредитними лініями становила – 6,0 % (по Україні - 0,01 %), а максимальна – 24,0% (по Україні – 45,0 %).
Найбільше залучено кредитів сільськогосподарськими товаровиробниками у АТ КБ «ПриватБанк». Друге місце по залученню кредитів в  АТ «Райффайзен Банк». Третє місце посідає  АТ «Ощадбанк», - йдеться у повідомленні.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ