ОДНОГО МОСТУ РУСЬНІ МАЛО

За матеріалами інтернет-видань 16.10.2024 41

Окупанти почали будівництво моста паралельно Керченському: для чого він їм

Роботи у Керченській протоці киплять цілодобово.

Фото: т-к Кримський вітер

Продовжується будівництво споруди паралельно Керченському мосту. На суднах та баржах підвозять палі, які забивають у дно. Фактично, вздовж основного мосту будують паралельно ще один міст, призначення якого поки що невідоме. Про це повідомляє телеграм-канал Кримський вітер.

Окупанти відмовляються йти в атаку на Запорізькому напрямку, - АТЕШ

Це буде або резервний міст між рф і Кримом, або захист для основного мосту

На суднах та баржах підвозять палі, які забивають на дно. Фактично, вздовж основного мосту будують паралельно ще один міст, призначення якого поки що невідоме.

Вже вбито в дно близько сотні паль, на які встановлені металеві балки та обладнано дорожнє полотно. Будівництво охороняється постами російських військових, одна така посада потрапила на фото.

Паралельний міст можливо продовжать до судноплавного прольоту основного мосту. Імовірно, таким чином росія хоче створити дорогу-дублер на випадок знищення або сильного пошкодження Керченського мосту. Крім того, паралельна споруда ускладнить прохід українським морським дронам до опор основного мосту.

На острові Тузла поряд із Керченським мостом росіяни встановлюють металеві вежі з платформами, на яких розміщують системи ППО для захисту незаконно збудованого мосту, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

ЦЖР виявив дві такі вежі із зенітними ракетно-гарматними комплексами «Панцир-С1М», а також розвідав майданчик, де зберігаються ці та інші конструкції.

читайте також:Принц Саудівської Аравії відмовився їхати до Путіна і погрожує обвалом нафти до $50

"Крім того окупанти продовжують топити "їжаків" у протоці біля Керченського мосту. Виготовляють конструкції на заводі "Затока", перевозять на баржах та понтонах, потім опускають у воду за допомогою плавучого крана. Зайнялися цим рашисти трохи більше місяця тому. Подейкують між собою, що Україна має вже підводні дрони. Це, мабуть, і є гойда", - йдеться у повідомлення телеграм-каналу.

Шторм не сприяє окупантам у будівництві в протоці

Наразі шторм не сприяє окупантам у зведенні захисних споруд для Кримського мосту. У Чорному морі біля узбережжя тимчасово окупованого Криму в районі Керчі плавають бонові загородження, якими рф намагалася захищати Керченський міст. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними видання, фрагменти бонових загороджень дрейфують у районі міської набережної. Частину захисних споруд морська течія прибила до берега.

Цього літа окупанти почали розміщувати баржі на південній стороні Керченского мосту, пізніше з’явилися додаткові баржі і плавучі бонові загорожі.

У вересні речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив, що росіяни будують якусь захисну споруду в районі Керченського мосту, наголосивши, що навряд чи вони встигнуть це зробити до початку сезону штормів. Він тоді сказав, що періодично такі споруди опиняються на березі після чергового шторму.

         Автор: Максим Качурівський

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ