Одуд корону носить недарма, - Іван Русев

За матеріалами інтернет-видань 30.07.2022 831
Одуд корону носить недарма, - Іван Русев

На думку Івана Русева, доктора біологічних наук, професора, наукового журналіста із Національнго природного парку "Тузлівські лимани" Одещини, вся наша  природа противиться жахливій війні, яку рашисти розв'язали з нами, і кожна пташина, тварина, мураха бореться по - своєму, тільки помічай.  
Так, за словами науковця Івана Русева, одуди сповіщають рашистів, що їм буде на чужій землі худо.
Дивовижний птах, який згадується в Біблії та Корані, прилетів до нас з Африки ще в квітні, і зараз  активно розмножуються і виводить пташенят, які мають дуже екзотичний вид.  Ви впізнаєте одуда за своєрідним чубчиком - короною, -  зазначає Іван Русев.
За однією з легенд, одуди були улюбленими птахами мудрого царя Соломона. Вони охороняли його покої. І в  нагороду за свою працю попрохали в нього царську корону. Цар Соломон  наказав своєму золотоковалю виготовити копії корон. Але не знали одуди, що за блиском і чарівністю корони,  ховається туга і самотність повелителя. Якою б не була давня легенда, одуд сьогодні - це національний символ Ізраїля.
Іван Русев говорить, що одудівське «хуп-хуп-хуп»  росіяни найчастіше сприймають  як  «Худо тут!» і вважають це  недоброю ознакою. Також була народна прикмета: якщо селянам оркостану здавалося, що одуд кричить: «Худо тут!», врожай буде обов’язково поганим. На те вони і заслуговують, варварські кацапи….
А ось Джеральд Даррелл у книзі «Сад богів», яку він писав перед Другою світовою війною, розповідає про пораненого птаха одуда, взятого ним у будинок:

«Я назвав свого одуда Гайавата, і його поява в нашому середовищі була зустрінута одностайним схваленням, тому що одуди подобалися моїм рідним, до того ж це був єдиний екзотичний вигляд, який вони могли бачити за двадцять кроків».

Бережіть Природу, вона нам помагає, - впевнений Іван Русев.
 

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ