Огірки = ваш здоровий тиск

За матеріалами інтернет-видань 09.08.2022 501
Огірки = ваш здоровий тиск

Найкорисніша властивість  свіжого огірка  - це його здатність насичувати організм вологою. Тому ці плоди очищують його і  створюють м’який сечогінний ефект. Всі, хто страждає від підвищеного тиску, знають, що ці фактори - добрі передумови нормалізації тиску.
Крім того, в огірках є ферменти, які допомагають засвоєнню тваринних білків. Отож,  поєднувати огірковий салат з м’ясними стравами - це вельми дієтично. Бо з таким кулінарним тандемом будете худнути на очах.
Клітковина огірків стимулює роботу кишечника, поліпшує його перистальтику, будучи м’яким проносним засобом.
Продукт також демонструє жовчогінний ефект і показаний людям із захворюваннями печінки і нирок.
Це надійне джерело надходження в організм йоду, а тому щоденне споживання огірочків стане профілактичним заходом виникнення і розвитку патологій щитовидної залози і судин.
Високий вміст калію в огірках   робить їх справжніми ліками для людей із захворюваннями серцево-судинної системи і порушеннями водно-сольового балансу. Калій регулює рівень рідин в організмі, що дуже важливо для нормалізації кров’яного тиску. Про це вже ми з вами знаємо)
Всі цілющі речовини огірочків активно беруть участь в обмінних процесах в організмі людини, стимулюють відновлення тканин, суглобів і кісток.
І як доповнення:
більша частина корисних речовин знаходиться під шкіркою. Тому плоди краще їсти неочищеними.

Смачного Вам з  корисним!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ