ОГОЛОШУЮТЬСЯ В РОЗШУК РЕЙДЕРИ ЛІКАРНІ ІМ. МЕЧНИКОВА

За матеріалами інтернет-видань 22.06.2023 345

ОБЛАСНА ЛІКАРНЯ ІМ. МЕЧНИКОВА У ДНІПРІ ОПИНИЛАСЯ В ЦЕНТРІ СКАНДАЛУ

Рейдерське захоплення чи саботаж у розпал війни? Обласна лікарня Мечникова у Дніпрі, один з найбільших, найкращих і найвідоміших лікувальних закладів України, днями опинився у центрі скандалу. Непорозуміння виникло між міським головою Дніпра Борисом Філатовим та керівником лікарні Сергієм Риженком. Медичний заклад задіяний у процесах реорганізації у межах загальнонаціональної медичної реформи, яку активно провадить Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема, у МОЗ вирішили створювати університетські клініки в обласних центрах. І обласна лікарня Мечникова також була залучена до цієї державної програми. Наступним етапом було створення МОЗ кластерних та надкластерних лікарень. І в держави знову було бачення, яку роль у цьому процесі має відіграти медичний заклад. Однак головний лікар не сприйняв ці ініціативи. І звинуватив чомусь міську владу у спробі рейдерського захоплення земель лікарні.

Коли Філатову урвався терпець, він оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук відвертий допис з історією цього протистояння, яке вже встигло вилитися у публічний простір.

“Днями у нас з Риженком розпочалася, сподіваюся фінальна, серія (протистояння – ред.), де його уяву вкотре розбурхали міфічні та невловимі “рейдери”. Утім, жодних фактів, жодної конкретики і – жодного бажання залучити правоохоронні органи. Лише сумні короткі відео у Фейсбуці зі звинуваченнями на адресу міської влади..”, – прокоментував Філатов.

Міський голова Дніпра під час 38-ї чергової сесії міськради виголосив у залі засідань відповідне депутатське звернення. Він звернулася до правоохоронних органів, аби ті приділили вичерпну увагу повідомленню щодо спроб рейдерського захоплення земельних ділянок відомої лікарні.

Філатова підтримали більшість депутатів. Крім самого Риженка, що дивно. Це викликало нерозуміння у присутніх на сесії. Адже саме Риженко, маючи і керівну посаду, і депутатські повноваження, мав би бути найбільше зацікавлений у дотриманні справедливості щодо такого потужного закладу. Тож ініціатива залучення правоохоронних органів є найбільш дієвим способом убезпечити лікарню від ризиків, про які напередодні її керівник сам публічно заявляв.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ