Окупанти обстріляли Криворізький і Нікопольський райони, поранили пенсіонера

Григорій Давиденко 14.08.2022 540

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та цегляна стіна

Нестор-літописець дев'ять століть тому застерігав Русь: "Для нас суздальці є ворогом набагато страшнішим, ніж половці". За 58 літ після його відходу в інший світ, а саме в березні 1169 року, після тривалої облоги і жорстокого триденного штурму Київ було ними захоплено, нещадно пограбовано, безжально зруйновано, сплюндровано і спалено. Більшість киян, незалежно від віку і статі, було перебито, покалічено або взято в полон. Тих сердешних бранців, які перетерпівши всі муки й горе, голод і холод, та все-таки вижили, людолови-антихристи продали в рабство, повідомляє в "Слові Просвіти" голова її Бориспільського осередку Анатолій Ковальчук:
    - Ким же були ті нелюди, що скоїли грабіжницький напад на адміністративний, духовний і культурний центр східного слов’янства, на одне з найкрасивіших міст Європи? Може, на Київ напали дикі орди степовиків, людожерів, що забрели з глибин Азії? Ні! Бандитський напад на відомий християнськими святинями стольний Київ здійснили багатотисячні натовпи дикунів, грабіжників і душогубів, що прийшли з північно-східних земель (центральні області нинішньої рф). Привели їх до Києва 11 удільних князьків за наказом суздальського князя Андрія. Серед виконавців злочину були син і троє Андрієвих братів. Це вони нацькували на миролюбних киян хижих суздальців, володимирців, муромців, ростовців та інших приведених із глухих лісів і боліт диких руйнівників і безжальних душогубів.
Прийшли до нас ці нелюди під християнськими прапорами. А сам ідейний натхненник та організатор небаченого доти в Русі звірячого злочину, як це не дивно, мав прізвисько Боголюбський. І доводився цей виродок онуком великому князеві київському, славному оборонцеві руської землі Володимиру Мономаху, бо народився від шлюбу його наймолодшого сина Юрія, що за свою загребущість отримав зневажливе прізвисько Довгорукий, і дочки половецького хана.

        Сьогодні, через 853 роки після погрому 1169 року, ті ж самісінькі дикі орди з суздальських і московських земель знову святу землю Руси-України пнуться загарбати. Єдина відмінність у тому, що тепер вони мають сучасну зброю. Та таку ж і навіть кращу зброю отримують від союзників і наші воїни,  які боронять свою рідну, святу землю від ворога. Тому безглузда авантюра ординців рано чи пізно провалиться і поступово покладе край цій хижій, недорозваленій 32 роки тому імперії.

А про нові воєнні злочини рашистів у Січеславщині голова обласної ради Микола Лукашук повідомив таке:

- 🟥 Окупанти вдарили по Нікопольському району.
▪️Близько 5-ї ранку з «Градів» накрили Марганець. Через обстріл поранено чоловіка 1953 року народження. Його шпиталізували.
В місті пошкоджено більше десяти приватних житлових будинків і господарчих споруд. В одному будинку сталася пожежа, яка наразі ліквідована.
▪️Нікополь протягом ночі обстріляли тричі, всього – близько 20 пострілів зі ствольної артилерії.
Там пошкоджено майже два десятки житлових будинків, господарчі споруди, школу, магазини. Перебито лінії електропостачання і газопроводи, наразі ведуться відновлювальні роботи.
На щастя, ніхто не постраждав.
🟥 Також вчора ввечері ворог вдарив по Зеленодольській ТГ у Криворізькому районі. Без руйнувань і без постраждалих.
В інших районах області ніч минула тихо.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ