Олександра Камишіна просять переглянути зависокі ставки на зерновози УЗ, - звернення УКАБ

За матеріалами інтернет-видань 26.11.2022 450
Олександра Камишіна просять переглянути зависокі ставки на зерновози УЗ, - звернення УКАБ

Асоціація “Український клуб аграрного бізнесу” звернулась до голови правління АТ “Укрзалізниця” Олександра Камишіна щодо порядку перегляду фактичних ставок на користування вагонами УЗ та виставлення вагонів-зерновозів УЗ на аукціони.
У зверненні, зокрема, підкреслюється, що  на аукціонах 23 листопада на послуги користування зерновозами була застосована початкова ставка в 4300 грн, що на 53% вище попередньої ставки. Така початкова ставка є зависокою, оскільки  за підсумками аукціонів – на 9% або 260 вагонів не було попиту (нерозторговані), ще на 44% або 1240 вагонів торги завершилися ставками, що менш ніж на 10% перевищують початкову ціну в 4300 грн. Тобто 53% вагонів на торгах були реалізовані по цінах, що незначно перевищують стартову ціну, або взагалі не реалізовані, що свідчить про низьку спроможність у замовників послуг платити визначену ціну та високу ймовірність низького відсотку успішності наступних аукціонів з такою початковою ставкою.
 

“Водночас, в Порядку визначення та перегляду ставок плати за використання власних вагонів перевізника АТ «Укрзалізниця» в процесі надання послуг з перевезення вантажів, що діяв до 30.05.2022, було передбачено поетапне (на крок в 100 грн) підняття фактичної ставки до рівня граничної при високій утилізації. Тож УКАБ пропонує терміново змінити поточний Порядок, базуючись на принципах, що діяли до 30.05.2022”, – наголошується у зверненні.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ