Ольга Харлан - у півфіналі, результати українців на Олімпіаді

За матеріалами інтернет-видань 29.07.2024 173
Ольга Харлан - у півфіналі, результати українців на Олімпіаді

"В цілому, я задоволений." Велосипедист Гудима оцінив дебютний для себе виступ на Іграх-2024 у маунтенбайку

"Нереальні враження. Неймовірний досвід. Змагатися з такими топгонщиками світу, просто змагатися з ними — неймовірний досвід для мене на майбутнє. Я насолодився цими гонками.
Звичайно, був план — показати якомога кращий результат. Але найголовніше було насолодитися атмосферою, отримати досвід на майбутнє, оскільки я ще молодий гонщик, показати результат. Але в цілому я задоволений", — сказав Гудима в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт у Парижі.

Українські гімнасти розпочали виступи у фіналі командного багатоборства на Олімпіаді-2024: після першого снаряду (коня) йдуть на четвертому місці — 42.866 бала.

Сестри Людмила та Надія Кіченок вийшли у друге коло Олімпіади-2024 у парному розряді: у двох сетах обіграли представниць Китаю.

У наступному колі сестри Кіченок зіграють проти переможниць протистояння тандемів з Греції та США, у складі яких виступають Марія Саккарі та Даніель Коллінс.

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський поділився думкою щодо поразки Дмитра Ловчинського на старті Олімпіади-2024. Зокрема, тренер погодився з журналістом Суспільне Спорт щодо нерівних сил між боксерами.

"Напевно. Габарити великі, антропометрія різна, передня рука гарна, він не зміг до нього підійти. Десь почав помилки робити, опускав руки, у цей час почав пропускати досить важкі удари. Є як є".

Боксер Дмитро Ловчинський припинив виступи на Олімпіаді-2024 у першому ж бою: поступився австралійцеві Теремоані у першому ж раунді нокдауном.

 

Від України на Олімпіаді-2024 виступлять ще два боксери: Олександр Хижняк та Айдер Абдураімов.

Олександр Гудима дебютував на Олімпіаді у маунтенбайку. Український велосипедист посів 32-ге місце: його зняли з останнього кола як колового.

Олімпійським чемпіоном у чоловічому маунтенбайку став британець Том Підкок.

Даяна Ястремська вибула з Олімпіади-2024 в одиночному турнірі. У другому колі українка поступилася Камалі Осоріо (6:7(4), 3:6).

Попереду у Ястремської парний матч разом з Мартою Костюк проти польського тандему Лінетт/Росольська.

Ольга Харлан вийшла у півфінал Олімпіади-2024 у фехтуванні на шаблях. У чвертьфіналі українка здолала угорку Анну Мартон – 15:7.

Півфінал Ольги Харлан розпочнеться не раніше 20:00.

Ольга Харлан розпочала матч 1/4 фіналу проти представниці Угорщини Анни Мартон на Олімпіаді-2024 у фехтуванні.

Марта Костюк вийшла у третє коло Олімпіади-2024 з футболу: обіграла француженку Клару Бюрель (7:6(3), 6:2).

Наступною суперницею Костюк стане гречанка Марія Саккарі, яка у двох сетах розгромила китаянку Юе Юань.

Новак Джокович обіграв Рафаеля Надаля у мегаматчі другого кола Олімпіади-2024 — 6:1, 6:4.

 

У другому сеті Надаль зміг зробити камбек — відігрався з 0:4 до 4:4. Втім наступні два гейми забрав сербський тенісист.

Даяна Ястремська поступилася колумбійці Осоріо на тайбрейку матчу другого кола Олімпіади-2024 з тенісу.

 

Даяна Ястремська теж зіграє тайбрейк: зрівняла рахунок (6:6) у протистоянні проти колумбійки Каміли Осоріо.

Марта Костюк виграла на тайбрейку першу партію у Клари Бюрель на Олімпіади-2024 — 7:6.

Марта Костюк грає тайбрейк у першому сеті проти француженки Клари Брюель на Олімпіаді-2024!

Суперницею Ольги Харлан у чвертьфіналі Олімпіади-2024 у фехтуванні на шаблях стане угорка Анна Мартон.

Їхній матч відбудеться о 16:55.

"Для мене важливо". Настільний тенісист Ярослав Жмуденко вперше за 12 років виступів на Олімпіаді, але поступився на старті турніру.

У першому матчі на турнірі Жмуденко програв китайцю Фань Чженьдуну — 2-разовому віцечемпіону Олімпіад — 0:4 за партіями. За 25 хвилин зустрічі українець виграв у суперника 25 очок.

"Я старався, грав з ним вперше. Він нічого особливого не робив по тактиці, просто більше він на стіл грає. Бо решта китайців в один-два удари, а він більше на стіл грає. Тому, думаю, якщо я з ним 4-5 разів зіграю, в мене буде більше шансів. Навіть на підготовку — до нього на тренування прийшли 12 людей, це про щось говорить. Навіть записав відео. Тобто він не лише мене недооцінював, але й переоцінював, може, раз з ним така команда прийшла готуватися. Це десь на психологічному рівні бачиш і думаєш: "ого", гра ще не розпочалася, як закінчилася. Ми маємо до цього прагнути, з таких спортсменів брати [приклад]", — сказав після гри Жмуденко в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт у Парижі.

Ольга Харлан проходить у чвертьфінал Олімпіади-2024: розгромила представницю Азербайджану Башту з рахунком 15:6!

"Проблема була не у фехтуванні". Шаблістка Комащук вибула у першому матчі Олімпіади-2024: її емоції

"Напевне, усі бояться Олімпійських ігор. Багато думаєш і не можеш зробити те, що ти робила на тренуваннях багато разів. [Проблема в мені], так. Я відпрацьовувала, але в кінці не могла нанести просто удар. Розірвала — отримала реміс, пішла в атаку — отримала контратаку. Проблема була не у фехтуванні, а в [психології]".

"Звинувачуватиму себе до кінця життя". Олексій Середа — про помилку та результат фіналу Олімпіади-2024 у стрибках у воду

"[Зробив] дуже маленький крок уперед. На попередній Олімпіаді я був шостий, тепер — пʼятий. Результатом не задоволений. Зробив помилку на пʼятому стрибку з коефіцієнтом складності 3.7. Зробив на пʼять балів. Ну, що сказати... Дурень. Була травма, але для мене це не виправдання. Я готувався, на розминці в мене інколи цей стрибок виходив. Звичайно, я готувався трохи менше, ніж інші, але все одно я так себе не можу виправдати. Просто "лопушара". Ну, по факту".

Перші слова Михайла Романчука після неподоланої кваліфікації на 800 м вільним стилем:

"Не знаю, що сказати. У повному розпачі. Це не те, для чого готувався, для чого увесь рік пропрацював. Більше нічого сказати не можу. Слів просто немає.
Було дві дистанції, вже одна залишилася. Треба зробити висновки, чому воно так і підходити з "холодною" головою до 1500 м", — сказав Романчук в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Михайло Романчук не пройшов у фінал 800-метрівці вільним стилем. Він проплив свій заплив останнім (за 7:49.75 хвилин) — загалом це 17-й результат у кваліфікації.

Романчук — бронзовий призер Олімпіади-2020 на 800 м вільним стилем. Після вильоту на цій дистанції він змагатиметься за вихід у фінал на 1500 м вільним стилем, кваліфікація відбудеться у суботу, 3 серпня.

Україна фінішувала п'ятою у синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки серед чоловіків на Олімпіаді-2024.

Пара Олексія Середи та Кіріла Болюха програла третьому місцю трохи менше 10 балів.

«Золото» виграв Китай, «срібло» – Велика Британія, а «бронзу» – Канада.

Олена Кравацька вилетіла з Олімпіади-2024 у фехтуванні: в 1/16 фіналу поступилася другій сіяній Емурі Місакі з різницею в один удар.

На турнірі залишилася лише одна українка, Ольга Харлан.

Дар'я Білодід вилетіла з Олімпіади-2024: заробила три "шидо" у сутичці проти японки Фунакабо на стадії 1/8 фіналу.

19-річна плавчиня Ніка Шарафутдінова дебютувала на Олімпіаді-2024, але не пройшла у півфінал 100-метрівки на спині. За результатами кваліфікації вона стала 22-ю.

Українські веслувальники Станіслав Ковальов та Ігор Хмара пройшли у півфінал легкої парної двійки на Олімпіаді-2024. Вони стали другими у своєму втішному заїзді.

 

Півфінал за участі Ковальова та Хмари відбудеться у середу, 31 липня.

Аліна Комащук припинила виступи на Олімпіаді-2024 у першому ж матчі — поступилася кореянці Джон Хайон — 15:8.

Аліна Комащук розпочинає Олімпіаду-2024 матчем проти представниці Республіки Кореї Джон Хайон!

Ольга Харлан пройшла перший раунд Олімпіади-2024 у фехтуванні на шаблях – 15:9 у поєдинку проти японки Фукушіми. Далі – 1/8 фіналу для Ольги.

5 секунд тривала сутичка Дар'ї Білодід! Українка виконує прийом на оцінку іппон і виграє! Проходить далі на Олімпіаді-2024!

Наступною суперницею Білодід стане японка Фунакубо.

Ольга Харлан розпочинає свою п'яту Олімпіаду матчем проти японки Шихомі Фукушіми!

Старт ранкової сесії сутичок у дзюдо на Олімпіаді-2024! Дар'я Білодід розпочне змагання шостою на маті №1, її перша суперниця — представниця Тирибати, Нера Тібва.

Олена Костевич та Віктор Банькін не пройшли до фіналу мікст стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м. У кваліфікації вони показали 13-й результат.

Костевич — бронзова призерка Олімпіади-2020 у міксті стрільби з пістолета на 10 м, три роки тому вона здобула нагороду з Олегом Омельчуком.

У другому раунді разом з Кравацькою стартуватимуть ще дві українки, Ольга Харлан та Аліна Комащук.

  • 11:25. Ольга Харлан — Шихомі Фукушіма (Японія)
  • 11:50. Аліна Комащук — Джон Хайон (Республіка Корея)
  • 12:40. Олена Кравацька — Місакі Емура (Японія)

Олена Кравацька пройшла до наступного раунду у фехтуванні на шаблях: перемогла алжирку Бодіаф 15:8!

У наступному раунді Кравацька протистоятиме японці Емурі Місакі, другій сіяній. Тоді ж виступи розпочнуть й Ольга Харлан та Аліна Комащу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ