Олійні замість зернових

За матеріалами інтернет-видань 31.07.2023 392
Олійні замість зернових

Як зазначив Олександр Гайду, Голова Комітету з питань аграрної та земельної, українські аграрії, враховуючи труднощі з експортом, висадили цього року збільшені площі олійних культур.

"Наприклад, соя, соняшник, ріпак, хоча і дають меншу врожайність, однак тонна цих культур коштує дорожче. Так за обсягами наш агросектор продасть менше культур, але отримає за них більше коштів”, - пояснив Олександр Гайду.

Втім, за його словами, значна кількість аграріїв продовжують вирощувати зернові. І українського продовольства вистачить і для експорту, і для внутрішнього ринку.
Олександр Гайду також прокоментував ситуацію щодо збереження продовольства.

«Зараз нестачі місць для зберігання зерна ми не відчуваємо. Торік від наших партнерів українські аграрії безплатно отримали рукави для зберігання 15 млн. тонн зерна, а також обладнання для завантаження та вивантаження цих зернових культур. Цього обладнання було достатньо, аби ми могли зберегти минулорічний врожай. Тому з урахуванням того, як йдуть жнива ми бачимо, що нестачі місць для зберігання не буде», - запевнив Олександр Гайду.

У разі проблеми з нестачею місць зерна, в Україні з минулого року ще залишилися невикористані рукави для зберігання зернових. І  влада зможе провести перерозподіл та забезпечити аграріїв необхідним обладнанням, - уточнив парламентарій.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ