Олімпійці України ввійшли у топ-20 спортивних країн світу

За матеріалами інтернет-видань 06.08.2024 298
Олімпійці України ввійшли у топ-20 спортивних країн світу
Медальний залік Олімпіади-2024: Китай знову перший, Україна залишається у топ-20

     До вашої уваги загальний медальний залік Олімпійських ігор 2024 за підсумком десятого дня змагань 5 серпня.

   Лідерство на Олімпіаді в Парижі повернув Китай, який має 21 золоту, 18 срібних та 14 бронзових медалей. На другій сходинці США, у яких 20 нагород вищого ґатунку, 29 срібних та 28 бронзових. Третю сходинку посідає Австралія (13, 11, 8).

   Збірна України, яку на літній Олімпіаді-2024 представляють 140 спортсменів у 23 видах спорту, тепер має 7 нагород: фехтувальниця Ольга Харлан стала бронзовою призеркою в особистому турнірі шаблісток, а Сергій Куліш здобув срібло у стрільбі з гвинтівки з трьох положень.

   Перше золото в скарбничку України принесли фехтувальниці. Українська команда з шаблі в складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук та Юлії Бакастової здолала Південну Корею в фіналі з рахунком 45:42.

    У дев'ятий день Олімпійських ігор українські легкоатлети завоювали три медалі. Ярослава Магучіх стала золотою призеркою, а Ірина Геращенко бронзовою в стрибках у висоту. Михайло Кохан також посів третє місце, у метанні молота.

   Нарешті, вчора, у 10-й день Олімпійських ігор, срібним призером став гімнаст Ілля Ковтун за підсумком вправ на паралельних брусах.

  Станом на ранок 6 серпня Україна посідає 18-ту сходинку в загальному заліку.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ