Останні українські вісті до вашої уваги

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2024 101

П'ять головних новин України та світу на ранок 16 серпня

Перша українська комендатура на Курщині, спецпризначенці СБУ взяли рекордну кількість полонених, влада закликає евакуюватися з Покровська та інші новини

Артем Джеріпа - редактор новин LIGA.net

П'ять головних новин України та світу на 21:00 15 серпня

Ілюстративне фото: Генштаб ЗСУ

  1. Україна створила на Курщині першу військову комендатуру та призначила її керівника. У Суджі Курської області Україна створила військову комендатуру. Призначено її керівника – генерал-майора Едуарда Москальова. Про це президенту Володимиру Зеленському на засіданні Ставки повідомив головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський (детальніше).
  2. Спецпризначенці СБУ за раз узяли в полон рекордних 102 росіян на Курщині – фото. Спецпризначенці Служби безпеки України взяли в полон 102 російських військових у Курській області, що є наймасовішим взяттям ворога в полон, яке вдалося провести за один раз. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у СБУ (детальніше).
  3. Покровськ. Влада повідомила, що ситуація лише погіршуватиметься, та закликала евакуюватися. Російські загарбники перебувають за трошки більш ніж 10 кілометрів від міста Покровськ Донецької області. Росіяни б'ють по цивільній інфраструктурі та житловій забудові – ситуація тільки погіршуватиметься, тому місцевих жителів закликають евакуюватися. Про це повідомив голова міської військової адміністрації Сергій Добряк (детальніше). 
  4. В Офісі президента заперечили причетність України до підриву Північного потоку.  Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заперечив причетність України до підриву газопроводів "Північний потік-2" у 2022 році. У коментарі Reuters він заявив, що у цьому винна Росія (детальніше).
  5. Київський метрополітен уклав контракт на будівництво двох нових станцій за 13,8 млрд грн. Київський метрополітен уклав контракт з групою компаній "Автострада" на будівництво метро на Виноградар у Києві, повідомили у КМДА. Строк виконання будівельних робіт – 30 місяців (тобто закінчити мають на початку 2027 року), вартість – 13,785 млрд грн.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ