Освячення зеленого віття – це символ перемоги Христа над смертю

За матеріалами інтернет-видань 27.04.2024 436
Освячення зеленого віття – це символ перемоги Христа над смертю
Завтра - одне з дванадцяти найбільших свят – Вхід Господній в Єрусалим. Господь входив у Єрусалим, а люди прославляли Його, тримаючи в руках пальмове віття. В давнину зелене віття і, зокрема, листя пальм було символом перемоги, так зустрічали правителів після переможної битви, а також нагороджували тих, хто здійснив героїчний подвиг. Про це пише Православна Церква України.
 
Зазначається, що багатьма мовами світу свято Входу Господнього в Єрусалим називається ще Пальмовою неділею, а також Неділею Ваїй, що з грецької означає листя пальми. У нас популярна назва цього свята – Вербна, або Квітна неділя. Бо замість листя екзотичної для нашого регіону пальми люди освячують гілочки верби, яка зазвичай квітне в цей час.
 
Освячення зеленого віття – це символ перемоги Христа над смертю, прославлення тієї великої добровільної жертви, яку Він звершив заради нашого спасіння.
Це свято завершує піст святої Чотиридесятниці й одночасно розпочинає суворий піст Страсного тижня. Цей тиждень -  особливий період, який нагадує про найбільш важливі події у нашому житті, коли смирення та співпереживання додасть сил розділити з ближніми світлу радість прийдешнього Христового Воскресіння!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ