Озимі Львівщини з доброю життєздатністю

За матеріалами інтернет-видань 04.03.2024 346
Озимі Львівщини з доброю життєздатністю

За словами Тетяни Гетьман, директорки Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА, контроль за станом посівів дозволяє аграріям своєчасно зреагувати і застосувати заходи проведення першого азотного підживлення у ранньовесняний період та не запізнитися із строками внесення засобів захисту рослин. Вчасність дозволить захистити посіви від шкодочинних організмів і отримати високі врожаї.

Наразі у Львівщині кількість площ озимої пшениці з доброю життєздатністю становить 96,6%.
Понижена життєздатність зафіксована у 1,7 % рослин, загибель рослин ‒ 1,7 %.  
У порівнянні з весною минулого року відсоток життєздатних рослин був значно менший -  в межах 84-90%, з пониженою життєздатністю – 5-11%, загиблих рослин – 3,5-6%.  
Як зазначають фахівці, цього року на стан озимих можуть вплинути висока вологість повітря, перезволоженість грунту і, як наслідок, розвиток  інфекцій основних хвороб озимих культур, таких як  борошниста роса, септоріоз, коренева гниль.
Наразі хворобами уражено від 0,2 до 4 % рослин.  

ВІдомо, що у Львівській області в новому сезоні аграрії  збільшили площі під озимими культурами в загальному на 2,9 %. Найбільше зростання площ зафіксовано по озимих ячменю (+8,2%) та житу (+3,1%), а озимої пшениці (+2,8%). Площі під озимим ріпаком зросли лише на 0,2%.

 

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ