Пальне за талонами і по 20л на авто

За матеріалами інтернет-видань 05.05.2022 853

Наразі у Дніпропетровській області дефіцитним є пальне.  Бензин,  дизельне, скраплений газ певною мірою відсутній на деяких АЗС через руйнацію окупантами паливної інфраструктури.  Пальне відпускають за талонами і по 10-20 літрів на авто.
Про це у ході брифінгу 5 травня повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
За його словами, зараз залишився тільки один напрямок постачання пального – з Європейського Союзу. Зараз налагоджується така логістична система, яка покриє весь дефіцит. Питання про граничні ціни на пальне переглядається так, щоб у трейдерів був комерційний інтерес щонайшвидше заповнити дефіцит пального на ринку.
 

Нині, в умовах війни і скорочення економічної активності, -  наголосив Микола Лукашук, -  через руйнівні удари окупантів немає джерела, з якого можна було би дотувати знижену ціну на пальне.

«При цьому у держави є необхідність першочергово і в повному обсязі забезпечувати пальним Збройні Сили, рятувальні служби, медиків, поліцію та всіх, хто безпосередньо задіяний у захисті держави, у допомозі та порятунку людей. В таких умовах можливе неприємне для звичайних споживачів зростання ціни пального. Це неминуче явище, поки війна триває. Український Уряд робить все необхідне, щоб пального вистачало для критичних галузей економіки, зокрема, для аграрного сектору", - сказав Микола Лукашук.

Він додав, що звичайним споживачам пального для приватного автотранспорту радить у воєнний час відповідально ставитись до споживання. Якщо можна обійтись без використання приватного автотранспорту і користуватись громадським транспортом, треба це зробити. Також утриматись від несуттєвих поїздок, якщо це можливо.

Микола Лукашук попередив, що протягом тижня-двох очікується налагодження більш-менш стабільного постачання за новою логістичною схемою. При цьому споживачам треба бути готовими до того, що ціна на певні види пального буде на рівні із сусідніми країнами.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ