Параолімпійці України вибороли ще 2 «золота» і вже у чільній 10-ці команд

За матеріалами інтернет-видань 03.09.2024 113
Параолімпійці України вибороли ще 2 «золота» і  вже у чільній 10-ці команд

   Плавець Денис Остапченко здобув четверте «золото» України на Паралімпіаді-2024. А Ігор Цвєтов (на фото) став чемпіоном змагань у бігу на дистанції 100 метрів.

   Денис Остапченко став паралімпійським чемпіоном у плаванні на 50 м на спині, клас S3. Інший українець - Сергій Паламарчук — завоював бронзу, пише Суспільне.

   Джерело: "Уа.ньюс".

    До завершення Ігор-2024 на Остапченка чекає виступ ще у двох дисциплінах з плавання. Зокрема, українець відстоюватиме звання чинного паралімпійського чемпіона на 200-метрівці вільним стилем.

   Ігор Цвєтов — чемпіон Паралімпіади-2024 у бігу на дистанції 100 метрів у класі Т35. У фіналі він випередив двох «нейтральних» представників з особистим рекордом (11.43 сек).

   Цвєтов - 2-разовий паралімпійський чемпіон Ріо-2016 у забігах на 100 та 200 метрів. У Токіо український бігун зупинився за крок від золотої нагороди — фінішував другим на обох дистанціях.

 Таким чином, в активі української паралімпійської збірної вже є 5 золотих, 11 срібних та 16 бронзових нагород.

   Раніше Україна здобула ще три медалі на Паралімпійських іграх 2024 року у Парижі. Нагороди отримали настільні тенісисти та штовхальники ядра.

   На Паралімпійських іграх в Парижі до складу збірної України увійшли майже півтори сотні атлетів. Порівняно з минулим роком, кількість заявок від нашої країни збільшилася на 27.

Медалі
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ