Парламент Сербії одноголосно ухвалив закон про захист кирилиці

За матеріалами інтернет-видань 17.09.2021 173

Народна скупщина Сербії (парламент - ред.) ухвалила закон "Про вживання сербської мови в суспільному житті та про захист і збереження кириличного письма". Про це повідомляє сайт Український Дощ з посиланням на сербське видання Klix.

Законопроєкт був ухвалений одноголосно, всі присутні депутати (191 осіб) проголосували "За". Документ ухвалили в День сербської єдності, свободи і національного прапора. Аналогічний законопроєкт був ухвалений і в парламенті Республіки Сербської, що входить до складу Боснії і Герцеговини з ініціативи президента Мілорада Додіка. Однак там документ відправлять на розгляд до Конституційного суду через невдоволення боснійців.

"Упевнений, що народні депутати і парламент зробили відмінний внесок у святкування Дня сербської єдності, свободи і національного прапора", — заявив після голосування спікер Народної скупщини Івиця Дачич.

Згідно з вимогами закону, ЗМІ, держпідприємства, і ТБ повинні використовувати кирилицю. Закон також передбачає податкові пільги для приватних компаній, які переведуть все діловодство на кирилицю


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ