ПДФО з військових спрямують на розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу

За матеріалами інтернет-видань 08.11.2023 216

8 листопада 2023 року Парламент підтримав пропозицію перенаправити ПДФО з військових на розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Повідомило Міністерство фінансів.
Зазначається, що ресурс від ПДФО з військових (96,3 млрд грн) у 2024 році буде спрямовано до спецфонду держбюджету на конкретні цілі:

  •     45% для виробництва та закупівлі спецтехніки і обладнання (безпілотники, морські дрони) – Адміністрації Держспецзв'язку;

 

  •     45% Мінстратегпрому для виконання програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, впровадження нових технологій та для виготовлення продукції оборонного призначення.

 

  •     10% Розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО.


Для компенсації можливих втрат доходів у наступному році передбачено спрямувати на місцевий рівень:

  •     базову дотацію (21,1 млрд гривень);

 

  •     додаткову дотацію (33,4 млрд гривень);

 

  •     залишиться у розпорядженні органів місцевого самоврядування реверсна дотація (14,1 млрд гривень);

 

  •     додатково буде перераховано в регіони 4% ПДФО (12,3 млрд гривень) для сталого проходження опалювального сезону.


Нагадаємо, що відповідно до законодавства України доходи військовослужбовців підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (ПДФО), і відповідні суми податку утримуються з їхніх заробітних плат. Однак, сума утриманого ПДФО одразу компенсується військовослужбовцям назад за рахунок коштів з державного бюджету.

Це означає, що на практиці у військовослужбовців не зменшуються нарахування через сплату податку. Тобто вони отримують своє грошове забезпечення у повному обсязі. Даний механізм описаний в ряді статей Податкового кодексу України.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ