Пекельна кухня Новопокровської ТГ Дніпропетровщини

Марина Бабич 03.08.2023 282
Пекельна кухня Новопокровської ТГ Дніпропетровщини

У Новопокровській ТГ Дніпропетровщини наразі не просто гаряча пора, а пекельна кухня. Тільки не зйомки телевізійного кулінарного шоу за американським форматом, де переможець отримує солідну суму, а правдива і трудомістка реалізація  продовольчого проєкту, в якому громада отримала грант.

Тут все бурлить роботою: хтось збирає овочі на полі, хтось миє і консервує їх, хтось підвозить скляну тару для консервування, хтось ліпить пиріжки і пече їх у неймовірну спеку (що вже само по собі геройський вчинок), але всі разом складають великий загальний ужинок, фотографують для історії і розвозять до шпиталів, малозабезпечених і на передову.


Здається, що новопокровці взагалі не сплять, бо ніколи.  Такий кулінарний фронт тримати - це фантастика!

"У межах проєкту «Сади Перемоги нам було доставлено мототрактор, фрезу, плуг та причеп. За кошти Новопокровської селищної ради були закуплені овочерізка, вакууматор, автоклав, 3 морозильні камери,  дегидратор - холодильник.
На сьогодні громада успішно завершила етап догляду за вже висадженими огородніми культурами, а також уже зібрала значні врожаї з комунальних городів.


У результаті роботи громади, протягом липня, з комунальних городів було зібрано: 283 кг огірків, 1100 кг кабачат, 75 кг цибулі, 15 кг моркви, 15 кг картоплі, 4 кг часнику, 7 кг буряка, 4 кг вишні.
Крім того, надлишки овочів зібраних з комунальних городів були законсервовані, щоб зберегти їх. В липні було законсервовано: компот — 101 шт. трилітрові банки, кабачки — 234 шт. трилітрові банки, огірки — 322 шт. трилітрові банки, ікра кабачкова — 339 шт. півлітрові банки, салати овочеві — 88 шт. півлітрові банки, варення — 28 шт. півлітрові банки", - зазначають в громаді.

Для досягнення загального добробуту  активно попрацювали і небайдужі мешканці громади з приватних садиб. Вони теж зібрали від 10 до 100 кг овочів та фруктів, а також законсервували великою кількістю огірки, кабачата, томати, компоти, варення, соки.
Для цього всього місцеві підприємці та жителі передали 91 л олії, 60 л оцету, 700 кг цукру,  90 кг солі.

У результаті впродовж липня на передову воїнам  Донецького та Харківського напрямків було доставлено 6 разів домашню їжу, смаколики, воду. За цей час 5 разів надходила така ж "смачна" допомога до шпиталів у м. Дніпро.                     

Не злічити і не перерахувати наїдків, приготовлених  Кухонним  Батальйоном Новопокровської громади. Борщі, картоплі, голубці, рагу, запечені м’яса та різноманітна випічка - до всього ладні і вмілі руки жінок, робота яких заслуговує і поваги, і великої вдячності.
Крім того, тут триває вирощування гусенят для забезпечення КБ свіжиною. Для їх вигодівлі місцеві  фермери надали 20 мішків пшениці  по 50 кг.
Доки ви читаєте про ці досягнення громади, пекельна кухня Новопокровки не перериває роботу, і там продовжуються смаження, варіння, тушкування, закривання. Така праця для усіх мешканців  громади - це своя значна Перемога.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ