Пекінський професор Юйцзюн назвав 4 причини, через які рф програє в Україні

За матеріалами інтернет-видань 14.04.2024 401
Пекінський професор Юйцзюн назвав 4 причини, через які рф програє в Україні
   Марія Барабаш, волонтер, голова правління "СПРОТИВУ", сторінка ФБ.
   Цікава стаття професора Пекінського університету, керівника з досліджень рф Фен Юйцзюня про 4 причини, чому росія програє Україні.
Цікаво і те, що професор опублікував цю статтю в The Economist два дні тому - і досі на волі. Хоча у Китаї не терплять відхилень від лінії партії, особливо у західній пресі. Значить - це лінія партії. Вся суть цієї дружби – на фото вгорі. Сі під час переговорів з Лавровим вмостився на чолі столу, а не навпаки, як належить зустрічатися з чужим міністром закордонних справ.
   Тож чому ж Україна переможе, на думку професора Юйцзюня?
1. путін 24 роки при владі і потрапив в «інформаційний кокон». Його команді не вистачає точної інформації, а всій системі – ефективного механізму налагодження та корекції. Україна набагато гнучкіша та ефективніша (тут я б посперечалася щодо ефективності).
2. Успіх у сучасній війні забезпечують конкуренція у системах командування, контролю, зв'язку та розвідки, а також промислова міць. путін же побудував жорстку вертикаль, що виключає більш адекватні альтернативи з ключових питань, а промислова база рф досі не оговталася від «спустошення» після розвалу СРСР.
3. Сильний спротив та єдність України.
4. Міжнародна підтримка України.
  Висновок професора такий: росія буде змушена піти з усіх окупованих українських територій, включаючи Крим.
   Ядерний потенціал не є гарантією успіху. Фен Юйцзюн наводить приклад США, які пішли з В'єтнаму, Кореї, Афганістану, маючи не менший ядерний потенціал, ніж нині рф.
   путін в ізоляції (дивно це чути від китайця), не контролює внутрішньополітичну ситуацію: бунт найманців "вагнера", міжетнічна напруженість, теракти і невдоволення значної частини армії - тому підтвердження.
   Після війни Україна обов'язково вступить і до ЄС, і до НАТО, а рф втратить колишні радянські республіки. Бо там у путінській агресії вбачають загрозу своєму суверенітету та територіальній цілісності.
   До речі, реформу ООН і зниження в ньому ролі постійних членів Ради Безпеки (включаючи рф) професор також вангує, але це вишенька на торті.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ