Переділ громадських земель руками міського голови Марганця

За матеріалами інтернет-видань 16.10.2024 67
Переділ громадських земель  руками міського голови Марганця

Міський голова Марганцю Геннадій Боровик  задумав нахабно відібрати у сусідніх громад частину їх територій. І це в розпал повномасштабної війни. Про це пише видання "Прихист".

Зазначається, що наприкінці 2022 року Геннадій Боровик направив до Мирівської та Червоногригорівської територіальних громад листи, в яких просив голів підписати Акт погодження нових адміністративних меж. Тобто, по факту пропонував керівникам добровільно відмовитися від частини територій на користь Марганцю. Зрозуміло, що відповідь він отримав негативну. Але це Геннадія Васильовича не зупинило.

26 січня 2023 року на сесії Марганецької міської ради приймається рішення “Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж території Марганецької міської територіальної громади Нікопольського району Дніпропетровської області”, яким фактично міський голова та 22 депутати, які підтримали цей абсурд, самовільно та в односторонньому порядку здійснюють заміну адміністративних меж суміжних громад та вилучають значну частину територій.

В Мирівській громаді орієнтовно 1600 гектарів, в Червоногригорівській – понад 5000 гектарів. Варто відзначити, що втрата такої території ще й доволі відчутно вплине на бюджети громад. І для однієї, і для другої – це понад 6 мільйонів гривень на рік.

Нащо ж Боровику нові території, якщо він не може дати ладу тому, що вже має? Це я вам так нагадую про проблеми з місцевим водоканалом, які тривають не один рік, систематичну відсутність води в Марганці, арештовані мережі та банківські рахунки.
Головами Мирівської та Червоногригорівської громад були направлені звернення до Президента України, народних депутатів, Кабміну, Прем’єр міністра, Генеральної прокуратури, ДБР, БЕБ, Нацполіції, Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру, начальника ОВА Сергія Лисака та начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка з вимогами справедливо розібратися в ситуації, що склалася.

Насправді, в голові адекватної людини не вкладається  все те, що дозволяє собі марганецький мер. Аморальна та нахабна поведінка, примус підприємців та аграріїв вже сплачувати податки до бюджету Марганця, зміна відсоткової ставки на оренду землі на користь дотичних компаній. І все це тоді, коли і Червоногригорівська, і Мирівська ОТГ ледь не щодня потерпають від російських окупантів.


 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ