Перша країна у світі відчула голод через глобальну зміну клімату

За матеріалами інтернет-видань 09.11.2021 182

На півдні Мадагаскару зафіксували спалах голоду — перший і, можливо, єдиний у світі, який стався через глобальну зміну клімату. Про це розповіли в пресслужбі ООН. Місцевий представник в ООН повідомив, що мешканці Мадагаскару вичерпали всі можливості якось заробити, щоби вижити. В ООН зазначають, що в деяких країнах світу також є спалахи голоду, але вони пов'язані із конфліктами. Йдеться про Ємен, Південний Судан та Ефіопію.

Справа в тому, що Мадагаскар переніс найсильнішу за останні 40 років посуху. Заступник директора Світової продовольчої програми (СПП) ООН на Мадагаскарі Ардуїно Мангоні заявив, що на півдні острова голод відчувають близько пів мільйона дітей віком від 5 років. Прогнози свідчать, що вдвічі більше дітей також постраждають від голоду до середини весни наступного року Мангоні наголосив, що місцеві жителі вже вичерпали звичні методи виживання.  Чиновник каже, що на Мадагаскарі високий рівень інфляції та, як наслідок, ціни на продукти та воду. Погіршують ситуацію місцеві бандити, звані "дахало", які руйнують територію.

"Є кілька гострих явищ, таких як посухи протягом останніх п'яти років, нове явище — піщані бурі, ймовірно, спричинені ерозією ґрунту та обезлісненням протягом останніх 20-30 років, і, звичайно, наслідки COVID-19", — додав Мангоні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ