Перша привселюдна дегустація лабораторної - штучної - яловичини

За матеріалами інтернет-видань 31.07.2024 124

 

14

Mosa Meat, компанія, заснована творцем першої у світі котлети із культивованого м’яса, провела першу офіційну публічну дегустацію яловичини, вирощеної з клітин. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили публічно куштувати м’ясо, вирощене в лабораторії.

Захід став першою офіційною дегустацією культивованої яловичини в ЄС, та другою – культивованого м’яса загалом (нагадаємо, у квітні європейці мали змогу продегустувати культивовані свинячі ковбаски Meatable).

На довгоочікувану дегустацію Mosa Meat зібрала нідерландських фермерів, розробників продуктів харчування та експертів м’ясної індустрії.

Говорить, що всі були схвильовані автентичністю, соковитістю та справжнім м’ясним смаком котлети із культивованих клітин.

“Бургер дійсно смакував як м’ясо, – розповів один із учасників дегустації. – Зазвичай я не їм м’яса, і дуже сумую за його смаком, але сподіваюся, що тепер зможу знову додати його до свого раціону”. 

Мета дегустації полягала у перевірці готовності виходу культивованої яловичини на ринок. Крім того, компанія досліджувала потенціал змішування культивованого яловичого жиру з рослинними інгредієнтами.

Маартен Босх, генеральний директор Mosa Meat, говорить, що культивований яловичий жир має великий потенціал покращити кулінарний досвід для любителів яловичини та поліпшити рослинні м’ясні продукти.

“Це означає, що, окрім культивованої яловичини, для якої ми подали заявку на регуляторне схвалення в Сінгапурі, ми можемо запропонувати ринку і ліпші рослинні продукти”, – сказав він.

Перед дегустацією, Mosa Meat залучила понад €40 млн для масштабування виробництва та підготовки до виходу на ринок. Їй навіть вдалося отримати інвестиції від PHW Group, одного з найбільших виробників птиці в Європі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ