Перша сплата мінімального податкового зобов’язання щодо сільгоспземель відбудеться у лютому наступного року

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2022 305

Про оподаткування в аграрному секторі йшлося на засіданні агроподаткового штабу. Він функціонує майже два роки і  забезпечує вирішення проблематичних питань в аграрному бізнесі. 

За словами першого заступника Міністра агрополітикиТараса Висоцького, важливо знати, з якими проблемами у сфері оподаткування, ліцензування або держпідтримки стикаються аграрії та в експертному колі напрацювати відповідні рішення, які покращать функціонування їх бізнесу.

Зокрема, важливим є питання мінімального податкового зобов’язання щодо земель сільськогосподарського призначення. Нововведення торкнеться тієї землі, що обробляється незаконно і з неї отримується і продається врожай, проте податки не сплачуються в повному розмірі і частина доходу приховується. На тих аграріїв, які обробляють землю і офіційно сплачують усі податки, ця норма Податкового Кодексу не вплине.

Варто додати: мінімальне податкове зобов’язання не визначається для земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, які належать фізичним особам на праві власності та/або на праві користування та станом на 1 січня 2022 року знаходилися у межах населених пунктів.

Перша сплата мінімального податкового зобов’язання відбудеться за результатами 2022 року у лютому 2023 року.

Щодо проблематики реєстрації фермерських господарств на спрощеній системі 4 групи оподаткування, рекомендовано активізувати роботу регіональних робочих груп з метою вирішення таких питань, а також провести додаткові роз’яснення для агровиробників щодо реєстрації фермерських господарств.


Про питання щодо зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунку коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних: зазначено, що реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування не зупиняється, у разі, якщо податкові накладні/розрахунки коригування відповідають ознакам безумовної реєстрації. Такі ознаки викладені у Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ