Перша з початку війни офлайн сесія Дніпропетровської облради розглянула ряд важливих питань

За матеріалами інтернет-видань 28.07.2023 378
Перша з початку війни офлайн сесія Дніпропетровської облради розглянула ряд важливих питань

28 липня 2023 року депутати вперше з початку війни  зібралися у сесійній залі Дніпропетровської облради. Вони розглянули 30 проєктів рішень. Серед головних  – підтримка сил оборони, забезпечення громадського порядку, облаштування укриттів, забезпечення потреб медичної та освітньої галузі.
За словами Миколи Лукашука, голови Дніпропетровської обласної ради, на FPV дрони додатково виділили 30 млн. з обласного бюджету. Загалом на програму територіальної оборони Дніпропетровської області передбачено на цей рік 199,8 млн. грн.

"До того ж, 50 мільйонів гривень спрямували на обладнання для кардіохірургічної, хірургічної та неонатальної допомоги. 285 мільйонів гривень підуть на реконструкцію медичних та реабілітаційних центрів. Починаємо підготовку до будівництва укриттів у школах. А також виділили кошти на підтримку обʼєктів критичної інфраструктури. Основна мета — втримати тарифи на воду для населення на рівні до 24 лютого 2022», — зазначив  Микола Лукашук.

У ході сесії правоохоронці охарактеризували  стан безпекової ситуації на Дніпропетровщині.

«Основні виклики сьогодення перед поліцією пов’язані з обстрілами наших двох районів, це Нікопольщина та Синельниківщина. Усього з початку збройної агресії нашу область обстріляно 1730 разів, в результаті яких загинуло 238 мирних жителів, 875 поранено. Серед постраждалих 93 дитини, з них 19 не вижили», — прозвітував заступник начальника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Володимир Богоніс.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ