Перший приватизаційний онлайн-аукціон відбувся: проданий Кобиловолоцький спиртзавод в Тернопільщині

За матеріалами інтернет-видань 23.09.2022 574
Перший приватизаційний онлайн-аукціон відбувся: проданий Кобиловолоцький спиртзавод в Тернопільщині

За повідомленням Фонду держмайна України, відбувся перший приватизаційний онлайн-аукціон з початку повномасштабного вторгнення.
Переможна ставка склала 70 253 000 грн. Об’єктом приватизації стало окреме майно Кобиловолоцького місця провадження діяльності та зберігання спирту державного підприємства «Укрспирт», що на Тернопільщині.
За право власності на прозорих торгах боролися 6 учасників. Протягом аукціону ціну продажу збільшили майже втричі з 25,2 млн. грн стартової ціни до 70 млн. 253 тис. грн
Після підписання договору купівлі-продажу новий власник отримає актив, до якого входять нежитлові приміщення, понад 10 одиниць транспорту, сотні одиниць виробничого устаткування для провадження діяльності та під'їзна залізнична колія. Також йому необхідно буде сплатити кошти в розмірі стартової вартості об’єкта на рахунки ДП «Укрспирт» для погашення заборгованостей підприємства.
На думку Голови Фонду держмайна Рустема Умєрова, приватний бізнес продемонстрував свою сміливість попри військові дії.
Він також закликав інвесторів брати участь у наступних приватизаційних аукціонах.
За словами директора ДП «Прозорро.Продажі» Олексія Соболева,   висока конкуренція на торгах означає, що бізнес давно очікував на відновлення приватизації.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ