Під час блекауту апетити подвоюються, бо не дай Бог завтра бахне ядерна бомба – і не встигнуть заробити? - Остап Дроздов

За матеріалами інтернет-видань 12.12.2022 238
Під час блекауту апетити подвоюються, бо не дай Бог завтра бахне ядерна бомба – і не встигнуть заробити? - Остап Дроздов
У пориві красномовства Макрон недавно видав цікавий пасаж: "Те, що поставлено на кон, зараз перебуває дуже далеко звідси, в маленькій країні, десь в Європі».
Площа Франції - 643 тисячі кв км з колоніями.
Площа України – 603 тисячі кв км.
Абсолютно ідентичні і найрозмашистіші держави Європи – але помилки в сказаному Макроном я не бачу.
Країни не площами міряються, бо тоді б Алжир, Конго й Монголія були попереду світового параду. Країни міряються державницькою й економічною міццю. Тому Макрон – правий. Для заможної (бо не крадуть), ситої (бо дбають про людей), захищеної (бо створили колективну систему безпеки) Європи ми – дуже далеко звідти, територіяльно величезна країна, але маленька, «десь-там». Наша дрібність в очах типових європейців – наслідок 30-річного будівництва не сильної національної держави, а жирної чорної діри з корупцією, совєтською матрицею і вічною невизначеністю.
Французи он уже зацінили наш експорт – монаківських можновладців-мільйонерів на порше й лендроверах. Тому на рівні образних асоціяцій Україна досі перебуває в сірій зоні проблемних країн «десь там», де навіть під час війни умудряються збагачуватися.
Їхні посольства ж так само читають усі ці рясні повідомлення з корупційних фронтів «десь там», де під час блекаутів деякі кобелі навіть на кабелях заробляють.
Енергоатом купив кабель на 40 млн грн. Не досить, що в обхід системи Прозорро, та ще й у поставника (кіпрський офшор), який уже був фігурантом кримінального провадження НАБУ щодо завищених цін.
Маржа – 55%: на стільки кабелі виявилися дорожчими, ніж би їх купляли за ринковими цінами. Різниця між звичайною ціною і енергоатомною – 18 млн грн. Це - 55% усієї оборудки, з чого висновок: під час блекауту апетити подвоюються, бо не дай Бог завтра бахне ядерна бомба – і не встигнуть заробити.
З передової теж різні вістки приходять. Майже 1 млн бюджетних коштів витратили чиновники в Кураховому на закупівлю 20 айфонів передостанньої моделі для власних потреб.
Спочатку за 760 тисяч грн купили собі 15 штук IPhone 13 (256 GB пам’яті). Потім побачили, що їм того мало, й докупили ще 5 IPhone 13 (128 Gb пам’яті) за 210 тисяч грн.
Якщо хтось чекає на реакцію людини року, то це марна справа. За розкрадання гуманітарки в Запоріжжі уже всі давно забули. За 1,5 млрд грн, виведених на фірму коханки губернатором із Дніпра, його ще й погладили по голові. Тю, подумаєш, айфони якісь.
А Курахово – одне з найбільш постраждалих містечок у прифронтовій зоні. Воно регулярно розноситься не просто обстрілами, а залповим вогнем системи «Ураган». Це коли одним гамузом прилітає 16 реактивних снарядів по 280 кг кожен. І тоді тринадцятий айфон – це перша невідкладна потреба військової адміністрації.
Цікаво, чи могло би щось схоже нон-стоп відбуватися, цитуючи Макрона, «дуже далеко звідси, в маленькій країні, десь в Європі»?
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ