Під час окупації Криму в 2014-му рашисти вбили щонайменше 9 громадян України

Григорій Давиденко 24.03.2023 434
 
Майор Станіслав Карачевський

    Майор ЗСУ Станіслав Карачевський

    Десятий рік триває незаконна окупація України агресивною московською імперією. А починалося все з окупації Криму, акту воєнної агресії, який досі не визнає кремль. Його речники повторюють як мантру брехливе твердження, буцімто під час "добровільного приєднання" Кримського півострова "жоден український громадянин не загинув". Проте це не відповідає дійсності. Доведеним фактом є те, що через зраду частини вищого керівництва ЗСУ на півострові офіцерам і воїнам не видали зброю, заборонили чинити спротив агресору. А московські виродки стріляли навіть в безззбройних...

    У Симферополі 27 лютого, коли російський спецназ вже захопив Верховну раду АРК, відбувся відомий проукраїнський мітинг кримських татар і українців за Незалежність України. Йому протистояли біля 30 тисяч завезених з рф працівників спецслужб, разом із місцевими колаборантами. Тоді внаслідок зіткнень за допомогою до медиків звернулися близько тридцяти осіб, а шість постраждалих були госпіталізовані. Тим часом, за даними депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва, під час тих сутичок у Криму загинули двоє осіб: у чоловіка похилого віку стався серцевий напад, а жінку затоптав натовп. Але офіційно про загиблих не повідомляли...  

   А у статті "Вбивство під час окупації Криму, про яке мовчить путін", опублікованій 16 лютого 2016 року Радіо "Свобода", журналіст Левко Стек нагадав про підле вбивство російськими фашистами майора ЗСУ Станіслава Карачевського: "Відомий щонайменше один факт убивства українського військовослужбовця російським у ході захоплення Криму. Більше того, контрольований росією суд у Криму виніс вирок убивці, чим остаточно спростував цілу низку заяв володимира путіна про безкровність подій весни 2014 року. Йдеться про вбивство майора 10-ї Сакської бригади морської авіації Станіслава Карачевського. Військовий загинув близько півночі 6 квітня 2014 року від двох пострілів у спину з автомата АК-74. Винним у вбивстві українця створений росією Кримський гарнізонний військовий суд у Сімферополі визнав морського піхотинця чорноморського флоту росії євгена зайцева. Однак присудив йому невідповідно малу, як для скоєного злочину, міру покарання: два роки колонії-поселення. Для порівняння, нещодавно в росії користувача «Вконтакте» засудили до двох років і трьох місяців колонії-поселення за репост допису «Крим – це Україна».

   Кокурін Сергій Вікторович - Книга пам'яті загиблих
     Докладно про першого українського воїна - прапорщика Сергія Кокуріна, який загинув у Криму від куль рашистів на три тижні раніше за Станіслава Карачевського, щойно в мережі ФБ повідомив військовий експерт Юрій Бутусов.
    "Дев'ять років тому, 18 березня 2014 року російський спецпідрозділ під командуванням полковника фсб ігоря гіркіна захопив 13-й фотограметричний центр ВМС України у Симферополі. У якості вартових центр охороняли двоє військовослужбовців - прапорщик Сергій Кокурін та капітан Валентин Федун. Для уникнення інцидентів з росіянами командування частини, як і інших українських сил у Криму, порушило вимоги караульної служби - не видало вартовим зброю та боєприпаси!
    Бойовики фсб вирішили штурмувати частину та відкрили вогонь. Валентин Федун був важко поранений, його переправили в Україну.
    Сергій Кокурін загинув на місці. Він став першим українським військовослужбовцем, який загинув від рук рашистів. До цього моменту московити вбивали тільки українських громадян, які відкрито висловлювали проукраїнські погляди та брали участь у публічних акціях. При захопленні Криму росіяни вбили як мінімум 9 громадян України, імена яких встановлені документально.
    Прикметно, що першим при штурмі 13-го фотограметричного центру росіяни застрелили свого ж бойовика. Загін гіркіна був створений з випадкових людей, під конкретне завдання, і внаслідок поганої огранізації та управління гіркінці відкрили вогонь по своїх - внаслідок цього було вбито росіянина руслана казакова, завербованого фсб. російські медіа в той час широко розповсюдили версію, ніби вогонь відкрив якийсь снайпер "Правого сектора", але за 9 років жодних свідчень цієї брехливої версії, яку повторювали російські медіа, так і не представлено. Про неї не говорить навіть сам гіркін, який достатньо докладно розповів про те, як його використало керівництво фсб для розв'язання війни. До того ж вбивство казакова своїми гіркін визнає.
    Менш ніж через місяць після цих кривавих подій, 12 квітня 2014-го спецзагін фсб під командуванням гіркіна був разом зі зброєю перекинутий через Ростовську область рф до України з метою захопити місто Слов'янськ. кремль знав, що полковник гіркін буде вбивати далі, потрібен був провокатор війни, який точно натисне на гачок. Ось так росія перекинула криваву війну з Криму на Донбас."
    Після щонайменше 9 вбитих під час окупації українських громадян у Криму кривава московська агресія поширилася Україною. До розуміння демократичним світом того, що президент рф є воєнним злочинцем та видачі Міжнародним кримінальним судом в Гаазі ордеру на його арешт, знадобилося ще 9 років постійних воєнних злочинів терористичної московії в Україні, аж до відкритої війни 24 лютого 2022 р.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ