Під час ворожої атаки на Україну знищено 9 повітряних цілей, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 15.06.2023 335
Під час ворожої атаки на Україну знищено 9 повітряних цілей, - Генштаб

За оперативною інформацією Генерального штабу ЗСУ станом на 06.00 15.06.2023, вночі, в період з 00.20 по 04.30 15 червня 2023 року, російські окупанти завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, а також ударними дронами типу «Shahed».

  • Чотирма літаками стратегічної авіації Ту-95мс здійснено чотири пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. Одну із ракет вдалось знищити, решта – влучили в промислові об’єкти на Дніпропетровщині.

Іранські «шахеди» противник запускав з північного та південного напрямків.

  • Усі 20 ударних дронів знищено. Крім того, збито ворожий розвідувальний БпЛА оперативно- тактичного рівня на східному напрямку.

За уточненою інформацією, протягом минулої доби, російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши 6 крилатих ракет повітряного базування Х-22, 4 крилаті ракети морського базування “Калібр” та 7 іранських ударних дронів типу “Shahed”.

  • Під час атаки знищено 9 повітряних цілей: три крилаті ракети «Калібр» та шість іранських ударних дронів «Shahed».

Всього, протягом минулої доби, ворог завдав 38 авіаційних ударів, також здійснив близько 52 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.
Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України є дуже високою.

  • Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Марїнському напрямках - протягом минулої доби відбулось 49 бойових зіткнень.

Ворог продовжує проводити заходи щодо примусу цивільного населення до набуття громадянства рф. Так, у населеному пункті Кам’янка Запорізької області, на початку 2023 року окупанти шантажували працівників Центру первинної медико-санітарної допомоги, що у разі відмови від отримання паспорта рф, грошове забезпечення буде знижено на 60 відсотків. Оскільки більшість працівників відмовились від отримання документів, загарбники повідомили про закриття лікувального закладу.

  • Авіація сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 13 районів зосередження живої сили, 2 пункти управління, 3 зенітно-ракетних комплекси та 3 станції радіоелектронної боротьби противника.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ