Під тиском союзників уряд розкриває інфу про незбройові закупівлі, - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 24.04.2023 346
Немає опису світлини.
   А про себе коханого Резніков тепер сльозоточиву байку розказує... З циклу #бої_на_Банковій. Пригадуєте, як міністр-мародер сорочку на собі рвав, доказуючи, що його яйця по 17 гривень мають бути військовою таємницею, а всі, хто добивається правди й викриває мега-корупцію, повинні постати перед слідчими СБУ. Чомусь у нас усі зрадники й м@®0∆ери до СБУ апелюють, замість самим явку з повинною написати. Пригадуєте одіозного голову комітету Микиту Потураєва, відомого "політичними ініціативами" на зразок вимоги посадити в тюрму Софію Федину та Марусю Звіробій або законопроєктами про відновлення російської мови й рашистської кіношної пропаганди в Україні? То він ще пару місяців тому заявляв майже аналогічно, що кожен, хто вважає онуфріївську "упц" московською та добавляє там ще дві букви "мп" має здаватися в СБУ, як держзрадник. Зрештою, тактику, коли сам же злодій кричить: "Тримайте злодія!" ніхто не скасовував.
   То що ж там з Резніковим зараз? Хіба фізіономією торгує. А тим часом в уряді під тиском союзників почали включати задню передачу. Заступниця міністра економіки Надія Бігун сповісила, що Prozorro розкриває інформацію про беззбройні закупівлі:
   "З нашого досвіду, лише сам факт того, що інформація про ваші закупівлі буде публікуватися в Prozorro, є стимулом більш ретельно підходити до їх проведення".
   Звітувати тепер доведеться саме про харчування, речове майно, пальне та інше з незбройних закупівель від 200 тисяч гривень для товарів і послуг та від 1,5 мільйонів гривень за виконання робіт. У звітах будуть відкриті: назва замовника, предмет закупівлі та ціну за одиницю. Так, розумію, що кількісні показники й загальну вартість оприлюднювати не стануть. Надіюся решту після війни перевіримо разом із резніковсько-єрмаківськими збройними закупівлями, коли їхні емісари просили продавців підняти ціну, наприклад, на патрони в 10-12 разів.
   А що ж на ці повідомлення Резніков? Кричить про державну зраду, кличе СБУ? Та ні, мовчить, мов яєць по 17 гривень у рота набрав.
   Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ