Під урожай - 2023 Житомирщина планує збільшити посіви пшениці, жита і ячменю

За матеріалами інтернет-видань 23.09.2022 363
Під урожай - 2023 Житомирщина планує збільшити посіви пшениці, жита і ячменю

За  словами начальника  Житомирської ОВА Віталія Бунечка,  повномасштабна війна стала справжнім випробуванням для аграріїв Житомирщини. Майже 120 гектарів полів  області було заміновано, до частини не було доступу, ворог знищив частину техніки, склади й елеватори. Посівну гальмували й інші фактори, зокрема, нестача палива для техніки. Також агропідприємствам довелося наново відбудовувати логістику з урахуванням вимог воєнного часу.
Не дивлячись на значні перешкоди, житомирські аграрії ефективно провели посівну кампанію 2022 року і  засіяли  94% площ сільгоспугідь минулого року.
У свою чергу Житомирська ОВА, зазначив Віталій Бунечко, під час дефіциту палива  організовала підтримку малих сільськогосподарських товаровиробників. Також адміністрація виступила координатором благодійних поставок насіннєвого матеріалу для фермерів: насіння кукурудзи, ріпаку, гречки, бобів.
Тепер на часі - осіння посівна. Як повідомив очільник області, загалом буде засіяно понад 167 тисяч гектарів. Заплановано збільшення посівних площ під пшеницю, жито та ячмінь.
Віталій Бунечко додав, що за останні декілька місяців півтисячі фермерських господарств області отримали кредитів на суму майже  мільярд гривень. Із них більше половини -  під нульовий відсоток. Також аграрії отримали мікрогранти від Держави на 7 млн. грн.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ