Під виглядом «евакуації» московити депортують українців з Херсонщини

За матеріалами інтернет-видань 23.10.2022 477

 

 

        Запоребрик штампує фейки: "Є дані щодо можливості застосування Києвом заборонених методів війни в районі Херсона, підготовки ракетного удару по греблі Каховської ГЕС", – заявив генерал російської армії сергій суровікін. 

А манкурти в особі колаборантів створюють медійний шум і заявляють про "евакуацію". Окупанти мають намір "евакуювати" близько 40% населення. 

         Ведеться невідступна розсилка повідомлень, а також окупаційна влада здійснює дзвінки з проханнями виїхати з Херсона. Причому в'їзд до області заборонено на 7 днів, як і переправлення з лівого берега на правий. 

Крім того, Херсонщину почали охоплювати апокаліптичні настрої: повсюдно масово закриваються аптеки.

"ріа новості" публікує інформацію про те, що окупанти розпочали скид води з Каховської ГЕС нібито для того, щоб не затопило область. При цьому не соромляться зазначати, що вода прямує до Північно-Кримського каналу. 

         Україна зазнає колосальних збитків. Однак чи обумовлено це фінансовим аспектом і чи такі міфічні "загрози підриву", якими вони здаються?

                                                          Передумови

         З початку жовтня окупанти почали агітувати дітей та дорослих скористатися можливістю безкоштовно відпочити в Криму. Зняли кілька роликів із сумнівними персонажами та розпочали розсилку sms-повідомлень із контактною інформацією. 

Ажіотажу серед населення не судилося відбутися. Хоча тези про ефемерну "реабілітацію" пропагандисти просувати намагалися.

       Потім вони вивозили дітей Херсонщини в Крим нібито на оздоровлення. По факту – це зомбування українців та вкладання тез "руzzкого міра" в їхні голови. 

Вже понад 1,5 тисячі дітей перебувають у Криму. Телеграм-канал "Херсон: війна без фейків" опублікував невтішні відеоматеріали. На них – свідчення пропагандистської діяльності працівників з місця, де утримують дітей. 

      Це плакати, пісні про "братні" народи і "фашистську чуму" (гімн рф та навіть Кабардино-Балкарської республіки), розмови з дітьми, в яких возвеличується росія, перевертається поняття тероризму в контексті звинувачення в ньому Заходу і в більшості – України.  

"Перепрошивання" свідомості та знищення ідентичності є спланованою та досить непогано організованою акцією. В старих традиціях підривної діяльності кдб, яка, певно, передається від покоління до покоління. 

        

        Більше того, особи з Херсонщини, які мають супроводжувати дітей до так званих таборів у Криму, були негайно відсторонені від своїх обов'язків. Їх було вислано під приводом, ніби вони налаштовують дітей проти режиму росії і навіть не мають жодних прав на підопічних. 

Супроводжуючі стверджують, що діти, з яких зняли мірки для одягу, пробудуть у таборах щонайменше до кінця листопада.

         Причина тут явно не в палкій любові до херсонських дітей, а в можливості утримувати їх незаконним методом. Щоб потім викликати їхніх батьків, маючи всі персональні дані про них і дітей, аби зафільмувати "панічний потік мешканців, які рятуються від укронацистів". Або фільтрувати та розподілити поміж "сирітських притулків рф".

       Наступний акт вистави – "еквакуація". Зірка мемів колаборант стремоусов, який ще донедавна все заперечував, фактично одним із останніх "отямився" й долучився до заяв сальдо та представників рф.

Псевдоглава Херсонської області володимир сальдо заявив, що людей буде транспортовано (читайте: депортовано) не тільки на лівий берег, а також  "в другие регионы российской федерации". 

       Чи йдеться про фільтраційні табори? Розділення сімей і фільтрацію, як це робили, наприклад, під час вивезення з Маріуполя? 

Влада запоребрика анонсувала видачу житлових сертифікатів. Відповідно, вони готуються до припливу великої кількості людей саме на територію росії: Крим, де наші громадяни сотнями перебувають у катівнях, Ростовська область, Краснодарський та Ставропольський краї.

       Як зазначав вже всім відомий автор телеграм-каналу "Миколаївський Ваньок", окупанти "роблять штаб поближче до Криму, в одній з лікарень в Чаплинському районі у підвалі роблять новий штаб для фсб-шників, які наспіх займають будівлі на Лівобережжі". 

Інші джерела теж підтверджують переміщення військових фсб за останні 72 години, а кадирівські заградзагони "дружнім маршем" вкупі з деякими підрозділами росгвардії "від'ємно" наступали в тому ж напрямку близько 48 годин тому. 

      Звісно, жертви байки "своих не бросаем" залишилися на правому березі. Адже найбільш цінним є "зкомуніздене" військовими клептоманами майно, що незадовго до цього під покровом ночі переправляли в Херсонському річковому порті.

Сумніву не залишається, що насильницьке переміщення цивільних відбувається для того, щоб взяти мешканців Херсонщини на живий щит. 

       Наразі "фонд захисту" для російських військових складається з 7 тисяч херсонців, згідно з інформацією "раша-ЗМІ".

Повертаючись до ГЕС. сальдо писав про підняття рівня води на один метр у разі пошкодження шлюзів. Ключове слово – пошкодження. Адже тотальна руйнація спричинить зниження рівня Каховського водосховища, що вміщує 16 кубокілометрів води, і, як наслідок, припинення роботи ставка-охолоджувача Запорізької атомної електростанції.

         Тоді доведеться шукати альтернативні способи охолодження реакторів. Крім того, від Каховської магістральної системи залежить наявність води в окупованих Мелітополі та Бердянську.

5 жовтня Генштаб Збройних сил України повідомив, що підрозділи російської армії на Херсонському напрямку перемістили 150 поранених військовослужбовців та близько 50 одиниць пошкодженої військової техніки у населений пункт Веселе, біля Каховської ГЕС. Не дуже схоже на очікування 16-метрового валу води, що прямує назустріч. 

            Варто нагадати, що за часів побудови Каховського водосховища було затоплено 90 сіл і територію Великого Лугу. І в разі катастрофи зараз можна припускати, що буде повністю змито до 20 населених пунктів, а ще 25 лише частково затоплені. 

Один кубометр води важить тонну, а повний об'єм водосховища складає 18,2 кубічних кілометрів. Навряд чи окупанти мріють полягти від такого.

       Той самий сумнозвісний колаборант заявив, що чоловіки "записуються в херсонський добровольчий батальйон, щоб захищати свою землю". З цього можна дійти висновку, що примусова мобілізація на окупованій території триває.

Незважаючи на те, що, за певними джерелами, в область довезли "нову кров", а саме мобілізованих з рф, більш тямущі підрозділи, які ще не стали "грузом 200", перенаправили на інші ділянки фронту. 

            Крім того, зі свіжої заяви про воєнний стан на всіх окупованих територіях, включно з Херсонською областю, тепер "гражданам" загрожує "привлечение на нужды обороны".

Херсон був одним із найбільших успіхів російської пропаганди в медіапросторі. І надто маловірогідно, щоб окупанти так легко відмовилися від цього ласого шматка після численних фіаско на лінії фронту, зокрема у Харківщині. 

        Рівень ейфорії щодо правого берегу Херсонщини серед українців надто високий, а наше ІПСО перестаралося з образом окупантів на надувних човнах і "качечках". 

рашизм як ідеологія включає звеличення російського імперіалізму, тому втрата Херсонщини породить обурення серед прибічників путінського тиранічно-терористичного режиму. А цього російська влада допускати аж ніяк не хоче.

Все це є відволіканням від чогось головного, що сховане за лаштунками. Незмірна кількість прикутої уваги. Живий щит? Обмінний фонд? Заручники для перемовин? Застосування тактичної зброї? Підрив Каховської ГЕС?

Надто багато питань…

"УП".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ