Підгородненська громада Дніпропетровщини рахує збитки, завдані негодою

За матеріалами інтернет-видань 30.07.2023 1118
Підгородненська громада Дніпропетровщини рахує збитки, завдані негодою

За повідомленням Підгородненської територіальної громади, в ніч з 27 липня на території громади буревій знеструмив чимало населених пунктів, пошкодив дахи будинків, потрощив паркани і перетворив засіяні поля громади у суцільне понівечення. Порубані градом агрокультури - кукурудза, соняшник, пшениця - вже непридатні для збирання, бо від них залишилися самі стебла. Фермери занепокоєні таким станом своїх ланів. І від вигляду знищеної стихією агропродукції до них приходить відчай.  

Так, фермер Анатолий Гайворонский оприлюднив на своїй ФБ-сторінці  відео побитого градом збіжжя. Зокрема, він поставив собі та іншим виробникам головні питання:

"До тих проблем, які зараз маємо в аграрному секторі, а це: ціни на зерно , проблеми з реалізацією, кадрові проблеми, добавилась іще одна - це природня стихія, яка знищила врожай. 

   Чим платить зарплату працівникам ? Землевласники стоять в черзі за орендною платою, як з ними розраховуватись? Поки не зрозуміло!"

   Але всі ці проблеми мізерні у порівнянні з тими, які переживає весь Український народ! Головне - це події на передовій у боротьбі з ворогом! Віримо в ЗСУ, віримо в перемогу!!

   Як повідомив очільник громади Андрій Горб, з понеділка відбудеться прийом заяв на надання матеріальної допомоги тим жителям, у кого буревій потрощив будинки, майно, автомобілі. А тим, хто втратив цілі поля своєї роботи, куди звертатися, і як ліквідовувати наслідки?
   Для них теж має  бути рішення в органах місцевого самоврядування. Адже, якщо зараз не підтримати постраждалих від негоди фермерів, то зовсім скоро громада із заможної перетвориться в нужденну.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ