Піклуванням про пташок заклопотана дітвора Губиниської ОТГ Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 30.12.2022 540
Піклуванням про пташок заклопотана дітвора Губиниської  ОТГ Дніпропетровщини

Останнім часом ліс постійно наражається на небезпеку масового враження шкідниками. Їхня  кількість та різновиди щороку зростають. Єдиним порятунком  від агресивності  і активного розмноження шкідників стають птахи. Про це пише Василівська гімназія Губиниської селищної ради.

Вихованці Василівської  гімназії впродовж року не забувають про бережливе ставлення до природи. Для того, щоб забезпечити здоров'я лісу, вони провели  акцію «Нагодуй пташину». 

Власними руками  виготовили годівнички, а потім їх розвісили  в шкільному саду. Практичні заняття підкріплюють теоретичними знаннями: вивчають шкідників дерев, дізнаються  про окремі види зимуючих птахів Присамар‘я. Цікаво, що педагоги  проводять консультації щодо приготування кормових сумішей. Слід уважно ставитися до того, що класти у годівницю. Адже птахам не на користь  свіжий хліб. Насіння соняха, проса, несолоне сало буде безпечною і високоенергійною їжею. Особливий делікатес для них -  насіння дині, кавуна, гарбуза.


Дітвора з Василівської гімназії подбала і про їжу, і про годівниці для пташок. Тож вони навесні, мабуть, нащебечуть їм у навчанні гарних оцінок.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ