Пішов у засвіти Леонід Кравчук...

Остап Вернигора 11.05.2022 416

Переглянути оригінальне зображення

Відійшла у вічність людина, котрій судилося стати Першим Президентом після відновлення Незалежності України. Леонід Кравчук  вдумливо, зважено і рішуче повів Український народ шляхом демократичних свобод і прав людини. Його наказове знамените "Тисніть кнопку "за"!" під час проголошення  Акту про державну Незалежність України 24 серпня 1991 року змусила навіть депутатську компартійну більшість підтримати цей політико-правовий документ. У вечірньому зверненні 10 травня президент України Володимир Зеленський звернуася до української нації:

- Сьогодні помер перший президент України Леонід Макарович Кравчук. Він був не просто політиком і навіть не просто історичною постаттю. Він був тією людиною, яка вміла знайти мудрі слова і сказати їх так, щоб почули всі українці. Особливо це важливо у важкі, кризові моменти, коли від мудрості однієї людини може залежати майбутнє цілої країни.

Леонід Макарович проявив саме таку свою мудрість наприкінці 1980-х років, коли поставав український рух. Він блискуче пройшов 1991-й рік, і зараз може виглядати нібито тоді йому було просто. І що би не було потім, Леонід Кравчук завжди залишався з Україною.

Можливо, саме завдяки своїй мудрості, він був по-особливому веселим, завжди цінував життя, кожну його хвилину. Але й завжди знаходив далеко не одну хвилину, щоб допомогти розібратися і щоб дати пораду. І зокрема за це я йому особисто вдячний. 

Він дитиною пережив Другу світову війну, пережив окупацію. Леонід Макарович знав, чого коштує свобода. І всім серцем хотів для України миру.

Я впевнений: ми це реалізуємо, досягнемо нашої Перемоги і нашого миру! Вічна шана і пам’ять першому Президенту Незалежної України!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ