ПІСЛЯ «ОЗДОРОВЛЕННЯ» В ТЮМЕНІ У РОСІЇ ПОМЕРЛА 12-РІЧНЕ ДІВЧИСЬКО З ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

За матеріалами інтернет-видань 21.12.2023 287

Ще понад 100 українських дітей потрапили у

 лікарню – ОВА

Сьогодні

У Росії після Дитина померла в потязі

Українська дівчина 12 років з Луганської області померла по дорозі з так званого "оздоровлення", на яке її вивезли окупанти. Про це повідомив голова Луганської ОДА Артем Лисогор у Telegram.

Дитина втратила свідомість ще в поїзді, врятувсаратовської області рф. У більш ніж 30 дітей підвищена температура тіла.

Всіх їх оглядають, проводять аналізи та намагаються встановити діагноз. Луганські школярі ізольовані від інших.

За словами Лисогора, російська влада запевняє, що організує "гарячу лінію" з батьками. Однак зв’язку з багатьма з них немає через відсутність мобільного покриття у низці населених пунктів окупованих територій.

"Ці діти поверталися з тюмені, куди їздили на оздоровлення. Не влітку, не до краснодарського краю, для прикладу, а до Тюмені – у грудні. У звичайний дитячий табір. Як от нещодавно школярі з Сєвєродонецька подорожували до морозного пермського краю. Імунітет не витримав. Загартувати хлопців і дівчат не вийшло", – написав голова ОВА.

Мати 12-річної Вероніки Галина звинувачує у смерті дочки керівництво табору "Олимпийская ребячка" і каже, що вони ігнорували скарги дитини, повідомив Telegram-канал Ural Mash.

З її слів, дочка говорила телефоном, що хворіє, а її подруг гноблять вожаті. Коли дівчинці стало погано, її не одразу почали лікувати, а помістили до ізолятора. Тільки коли захворіла решта дітей, кинулися ніби. Мати дзвонила і питала у вожатих, як її дочка, ті відповідали, що все добре. Перед посадкою на поїзд стан дитини був у нормі. Але вже наступного дня температура піднялася до 39, а надвечір дівчинка знепритомніла і не прийшла до тями. Матері повідомили про це телефоном.

За даними каналу, шістьох дітей перед посадкою на поїзд тюмень-адлер була висока температура, але в медпункті табору їм дозволили їхати. Захворілих посадили у два осередки плацкарти та закрили завісою. За півдня скаржитися на стан стали решта дітей – у всіх піднялася температура до 37. Їх переселили в окремі вагони.

Дітей супроводжували двоє медиків із краснодонської лікарні. У загиблої дівчинки спочатку підскочила температура до 39 — після парацетамолу впала до 37. Увечері школярка зблідла і знепритомніла. Лікарі намагалися її врятувати – робили штучне дихання та масаж серця до приїзду швидкої. Ще дев'ять дітей відвезли на швидкій, їхній стан важкий. Решту розділили на групи з симптомами і без, вони на карантині в саратовській інфекційній лікарні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ