«Після підняття податків різко збільшиться імпорт лакшері автомобілів»

За матеріалами інтернет-видань 01.07.2024 306
«Після підняття податків різко збільшиться імпорт лакшері автомобілів»

Як пише Latifundist.com, Forbes з посиланням на джерела в Кабміні та Верховній Раді повідомив, що військовий збір планується підвищити з 1,5% до 5%. Для фізосіб-підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування, — підняти ставку до 5%. ПДВ збільшити на 2-3%.
На думку CASE Україна, громадської організації, яка проводить економічні дослідження, західні партнери не проти фінансувати Україну, для їхніх економік це недорого. $42,5 млрд фіндопомоги і €46,6 млрд минулорічних військових поставок — це лише 0,15% їхнього ВВП. Це як донат у 150 грн при зарплаті 100 тис. грн.  Але їх непокоїть «вибірковість» при зборі податків в Україні.

 

   «У нас є дві частини економіки. Одна чесно платить податки (за даними Бізнес-омбудсмена, 99% роблять це добровільно), а інша  — фактично «непомітна» для уповноважених органів і живе поза законом. Наші партнери, коли говорять про проблеми зі збором податків, мають на увазі саме цю тіньову частину економіки», — пише Дмитро Боярчук, виконавчий директор організації, на своїй сторінці у Facebook.

За словами експерта Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Андрія Саварця,  підвищення податків тільки стимулюватиме їх несплату і зростання корупції.

   

«Причому перестануть платити навіть «білі», ФОПи просто підуть в тінь або поїдуть з країни. І не забуваємо про корупційний податок, який знижувати ніхто не збирається. Єдине, що можна з упевненістю сказати, що після такого рішення (підняття податків) різко збільшиться імпорт лакшері автомобілів — безвідмовний індикатор», —зазначив Андрій Саварець у своєму Телеграм-каналі.
 

За підрахунками CASE Україна та Інституту соціально-економічної трансформації, втрати для бюджету від схем ухилення від податків (сюди входять контрабанда, контрафакт, скрутки, офшори тощо) становлять 200-400 млрд грн щороку.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ