ПІСЛЯ ТОГО, ЯК У ДНІПРО ПРИЛЕТІЛИ РАКЕТИ

Микола Ясень 15.10.2022 437

         Новини Дніпра: окупанти вдарили ракетою Іскандер, є влучання у приватні  будинки - Фото — Ексклюзив ТСН — tsn.ua

З перервою на пару діб путінські рашисти спрямували дві свої ракети в середньомістя Дніпра, де переважає давня житлова забудова. Як приватного сектору, так і свого часу дво-триповерхового комунального. У що вражі сили тут цілилися, зрозуміти важко, але влучали туди, де люди живуть. Практично знищили близько сорока помешкань городян-старожилів. Були, зрозуміло, й невинні серед останніх жертви. А коли на ушкоджених п’ятачках заходилися розчищати завали і вирішувати, як зі зруйнованими будівлями бути, сталося щось дивне і несподіване. Але таке, що мешканців Дніпра одначе не здивувало. Та й несподіваним для них не стало також. Зате уточнюють, що наскільки «чудна витівка» могла статися тільки у Дніпрі.

А все тому, що у Дніпрі є брати Каснери, які встигли зажити скандальної репутації своїм свавіллям у власних інтересах. Один з різновидів їхнього дуже «винахідливого» і хвацького «бізнесу» - самовільне захоплення земельних ділянок у місті, а потім неодмінне узаконення збудованих на них об'єктів. Ви зрозуміли? На цей же раз у когось із потерпілих вони наче викупили розбитий ворожою ракетою дім, аби мерщій зводити на ньому новий. Більше того, уже й завезли сюди будматеріали та розгорнули свою ніби ж благородну епопею з відновлення поруйнованого обійстя.

- Насправді за адресою вулицяТроїцька,13, де й хазяйнують зараз брати Каснери, - повідомив начальник інспекції з благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз, - багато літ не було ніякого житлового будинку. А може й зовсім його ніколи тут не було. Адже стриміли і псували місту територію якісь конструкції, схожі, певно, на покинуте складське приміщення підприємства, яке поряд колись існувало…

Тобто ніхто б і не перечив, якби проворні брати отримали дозвіл звести тут будь-який об'єкт, прийнятний та необхідний не лише їм, але й місту! На законних підставах, за законноюю процедурою і погоджуючи свої наміри та дії з мерією. Правда, у такому випадку хлопцям довелося б викупляти у міста земельну ділянку. Але прилетіли одна за одною дві ракети і підказали їм «блискучу» ідею. Як розповів далі Руслан Мороз, спочатку Каснери якимось дивом зуміли «переконати» поліцію відкрити кримінальне провадження. За фактом знищення окупантами житла по вул. Троїцькій,13. Поліція слухняно порушила справу. Проводила слідство чи ні, це лишається тепер невідомо. Його висновків брати й не чекали. Оскільки вмудрилися застрахувати себе ще й рішенням… суду. Так-так, Бабушкінський райсуд підтвердив, наче «була нормальна споруда, а прилетіли ракети, і ось на її місці руїна».

А чим далі, тим «цікавіше», якщо хочете знати. Тільки тепер виявилося, що ділянка на Троїцькій,13 давно отримала статус історичного меморіалу у Дніпрі і покірно чекала іншої долі для себе. Будь-яке будівництво тут вимагає не простого дозволу, а спеціального. Знали про це брати Каснери чи ні, також зараз не відомо. Відомо інше: іти на поклін у міську раду вони не збиралися -  явно на рішення на свою користь не сподівалися. Тому замдиректорша з правових питань КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Анастасія Городенко чітко і ясно сьогодні заявила, шо навіч «незаконне будівництво без отримання дозвільних на нього документів плюс самовільне захоплення міської території».

Коли ж міська рада та її служби примусово зайнялися вивезенням з Троїцької,13 будівельних матеріалів і навіть демонтажем уже й зведеного, то Каснери на місце «самоправства міської влади» намагалися викликати зграю працівників місцевих ЗМІ. Аби вони «дружно показали і написали, як мерія Дніпра заважає відновлювати зруйноване рашистськими терористами». Отож ще і такий скандал зчинили тут своїми нищівними вибухами вражі ракети.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ