«Північний ГЗК» у Кривому Розі обстежили фахівці Держпродспоживслужби

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2023 524
«Північний ГЗК» у Кривому Розі обстежили фахівці Держпродспоживслужби

У Кривому Розі обстежено ПРАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» щодо виконання заходів з пилопридушення на прилеглих територіях відвалів, хвостосховищ, відкритих складів та автомобільних шляхів, а також заходів щодо розпланування, упорядкування та озеленення санітарно-захисної зони.  Повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.  


Варто зазначити, що заходи з пилопридушення є особливо актуальними в умовах економії питної води як мешканцями міста, так і промисловими підприємствами. Комбінат наразі через підрив Каховської ГЕС вимушений економити до 70 % води.
Нагальними залишаються заходи із закріплення сухих поверхонь за допомогою реагентів (дороги, пляжі тощо) та впровадження «зелених технологій», висадка зелених насаджень (дерева, чагарники) на укосах дамби хвостосховища, висадка зелених насаджень на межі санітарно-захисної зони.
Роботи із закріплення поверхонь хвостосховища виконуються із застосуванням гуматового реагенту, який обрано як один з найбільш ефективних у рамках науково-дослідних робіт, виконаних НДГРІ КНУ. Термін захисної дії покриття повинен становити не менше, ніж 3 місяці. Протягом цього часу планується періодичний моніторинг оброблених поверхонь на відповідність цілісності захисного шару, його міцності та структури.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ