Племінник ката білорусі Кубраков введений Зеленським до Ставки

За матеріалами інтернет-видань 28.12.2022 1869
На зображенні може бути: 2 людини та текст
     Таку вкрай тривожну новину з багатьох апричин, наведених нижче, повідомив політолог-міжнародник Тарас Чорновіл. Далі його пряма мова.
      Двічі дивне у свіжих президентських указах. Там не тільки нагородні чи про заміну послів. А є й дещо особливо цікаве. Так, указом №868/2022 Зеленський завів до своєї Ставки верховного головнокомандувача такого собі всемогутнього в плані доступу до грошей і ресурсів віце-прем'єра Олександра Кубракова. Його ж він зовсім недавно возив на оглядини до Вашингтона, ніби (а може й без ніби) сигналізуючи, що це мої люди (Єрмак і Кубраков), я їх ні за що не здам. Скорше здам Україну, а от про інших можна дискутувати.
      Загалом, появу в ставці Віце-прем’єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (так називається його офіційна посада, бо неофіційна відома всім уже з 2019-го - керівник дорожнього дерибану) ніби й логічна. Війна - це не лише фронт, але й логістика, визволені території, відновлення... От якби не деякі персональні особливості.
1. Кубраков - рідний племінник міністра внутрішніх справ лукашенківської білорусі, ката білоруського народу, хресного батька тамтешного омону Івана Кубракова. Вони й зовнішньо неймовірно схожі. Наш - син Миколи Курбакова, найстаршого з п'ятьох братів, а їхній міністр Іван Курбаков - наймолодший у тій родині, молодший за Івана на 15 років, тож із племінником у них не такий значний розрив.
2. Іван Кубраков останнім часом більш активно висловлюється про Україну - виключно про "недобитий фашизм", ідентифікує білоруських громадян, які воюють за Україну тощо... Міністр внутрішніх справ не володіє зовнішньою розвідкою, але має достобіса добре джерело інформації в Україні. Він та його голова слідчого комітету хваляться в себе у пресі тим, як оперативно виловлюють усіх диверсантів, які "пройшли підготовку в Україні" або мали контакт із певними людьми в нашій державі. Вам нагадати, як там з ними розправляються? Стріляють у коліна. Потім загроза страти.
3. Обидва Кубракови публічно не наголошують на своїх родинних стосунках, але вони дуже тісні, що підтверджено втягуванням у підряди на дорожні проєкти в Україні, які веде Кубраков київський, білоруських фірм під контролем Кубракова мінського. Серед них: «Белавтодор», «ДСТ №4 г. Бреста» і не тільки вони. А про бітумні й інші заводи я вже й мовчу.
4. До самого вторгнення чимало українців обурювалися: навіщо в бік білоруського кордону, зокрема в Чорнобильську зону, споруджували такі шикарні й широкі дороги? Ще гірко жартували, що для рашистських танків. Виявилося, що то були не жарти.
5. Тема ймовірного наступу з білорусі залишається актуальною. рашистсько-білоруському контингенту дуже важлива інформація про мінування та перегородження доріг, знищені мости тощо, а також потрібний друг, який би міг пролобіювати мінімалізацію руйнування доріг за основними напрямками вторгнення. Посада нинішнього віце-прем'єра надає всі ці можливості.
6. Тепер Кубраков увійде до Ставки верховного головнокомандувача, а отже отримає доступ до всіх військових таємниць, пов'язаних із обороною України.
    Умисно не роблю жодних висновків, просто наводжу факти. Тільки одного такого пункту було б досить, щоб усунути такого носія надзвичайної загрози Україні. Але коли ставленик Портнова й Захарченка у нас прямий заступник голови опи й контролює всіх силовиків, а в ГУР заведені відверті вороги й ватники, то тема коханого племінника ката білоруського народу якось тьмяніє...
      Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ