Площі ярих на півдні Одещини щорічно зменшуються
На думку керівника аграрного підприємства «Стоянов А.А.» Одеської області Андрія Бутенка, на півдні прибуток в ярих культурах не рахується взагалі. Тобто, аграрії роки поспіль сіють в мінус.
Андрій Бутенко впевнений, що ярі культури виробники використовують сугубо для сівозміни. Кліматичні умови заважають розвиватися цим культурам.
"На Бесарабії популярні озимі культури і соняшник, трохи кукурудзи, щоб роздати пайовикам зерно і на власні потреби. Будемо якось виходити на збереження вологи, застосовувати нові технології.
Ми вже три роки поспіль зменшуємо площі ярих культур. Колись з 4,5 тисяч га тисяча га була під соняшником і 500 га - під кукурудзою. То сьогодні ми маємо 600 га під соняшником і 300 га - під кукурудзою", - зауважив Андрій Бутенко.
Додамо, що Одещина жнивує. Аграрії підприємства «Стоянов А.А.» з гектара озимого ячменю збирають 35-40 центнерів, а озимої пшениці у господарстві сподіваються зібрати 30-35 центнерів.
За матеріалами інформаційної агенції «Юг.Today»
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я