Площі ярих на півдні Одещини щорічно зменшуються

Марина Бабич 17.06.2024 528
Площі ярих на півдні Одещини щорічно зменшуються

На думку керівника аграрного підприємства «Стоянов А.А.» Одеської області Андрія Бутенка, на півдні прибуток в ярих культурах не рахується взагалі. Тобто, аграрії роки поспіль сіють в мінус.
Андрій Бутенко впевнений, що ярі культури виробники використовують сугубо для сівозміни. Кліматичні умови заважають розвиватися цим культурам.

"На Бесарабії популярні озимі культури і соняшник, трохи кукурудзи, щоб роздати пайовикам зерно і на власні потреби. Будемо якось виходити на збереження вологи, застосовувати нові технології.

Ми вже три роки поспіль зменшуємо площі ярих культур. Колись з 4,5 тисяч га тисяча га була під соняшником і 500 га - під кукурудзою. То сьогодні ми маємо 600 га під соняшником і 300 га - під кукурудзою", - зауважив Андрій Бутенко.
 

Додамо, що Одещина жнивує. Аграрії підприємства «Стоянов А.А.» з гектара озимого ячменю збирають 35-40 центнерів, а озимої пшениці у господарстві сподіваються зібрати 30-35 центнерів.

За матеріалами інформаційної агенції «Юг.Today»

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ