Подвиг двірника Олександра Парамонова в Ірпені

Григорій Давиденко 20.10.2022 1626

 Окупанти підірвали колію поблизу Ірпеня, евакуювати жителів будуть  автобусами – мер

      Відомо, що не важливих професій на Землі не буває. Дивовижний подвиг двірник О. Парамонов здійснив у мальовничому Ірпені, на робочому місці. Під час окупації він зумів захистити від російських військових мародерів усі квартири свого під’їзду. Раніше рашисти неабияк допекли українцю, відтак спонукали до відчайдушного за ступенем жертовності кроку.

     Аксіому, що рекламований кремлем «узькій мір» насправді є прихованою формою рабства і повного безправ’я людини, молодий глава родини Олександр Парамонов зрозумів ще в рідному Луганську. Там із дружиною і двома маленькими дітьми вони щасливо жили до весни 2014-го. Поки московські терористи-зайди не розпочали відкриту війну проти України. Подружжя Парамонових із багатьма іншими, які теж мали тверду проукраїнську позицію, змушені були кинути рідні домівки, звичний побут, роботу і рятуватися від озброєних банд рф.

   Приїхали до тилового, далекого тоді від лінії фронту Ірпеня фактично без нічого. Гарне місто неподалік Києва, з приватними будинками та оригінальними, вмонтованими в сосновий ліс багатоповерхівками, дуже сподобалося.  Аби сім’я мала дах над головою, Олександр пішов працювати двірником. За певний час родині виділили житло в одній із 9-поверхових новобудов на вулиці Полтавській. Та прийшов лютий 2022-го, і та ж рашистська орда вже 27 лютого ввірвалася до Ірпеня…

       Вдруге пережити злигодні біженців Парамонови не захотіли. Олександр прикрутив у під’їзді на металеві вхідні двері зсередини 4 міцних скоби, діждався, коли всі мешканці евакуювалися. Далі вставив у скоби два товстих ломи, і залишився у своїй квартирі разом із дружиною та двома дітьми-школярами. На вхідних дверях під’їзду наклеїв друкований плакат із черепом та кістками, зі зрозумілим ординцям написом великими літерами «Не залазь! Уб’ю!» Спрацювало.

   Загарбники перебували в їхньому районі Ірпеня довгих три тижні. Пограбували усі квартири в сусідніх під’їздах та будинках. Вхідні металеві двері під’їздів з електромагнітними замками без електрики легко відчинялися, двері квартир окупанти ламали різними способами. А квартири під’їзду Парамонових залишилися цілими, терористи остереглися їх штурмувати. У будинок не було і прямих «прильотів», як у деякі сусідні, лише в біля половини квартир вікна виявилися вибиті осколками та кулями під час боїв.

       Мешканці уцілілого від мародерства під’їзду справедливо називають Олександра Парамонова рятівником свого житла, вони дуже шанують всю героїчну родину. Парамонови в березневому холоді, без води і світла, тривалий час щохвилини ризикували власним життям із вірою, що Збройні Сили України швидко виб’ють з Ірпеня дику орду середньовічних заброд, що вчинила страхітливі воєнні злочини в місті. Цю незвичайну історію автор почув у Ірпені від рідних, які мешкають в «будинку Парамонових». На дверях їхнього під’їзду і сьогодні є приклеєний в лютому 2022 року О. Парамоновим грізний плакат із застережливим написом для ворога. Для історії, і на всяк випадок.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ