Експерт пояснив, чому м’ясо може зддорожчати
Про це в ефірі Agro.Fm розказав Микола БАБЕНКО, керівник Асоціації м’ясної галузі.
Це буде продовольча катастрофа. В 2019 році ми попереджали про ризики перевитрат кормів в українському свинарстві. В 2020 році корми подорожчали на 50%. Тепер в 2021 році свинарі ризикують отримати збитки в 1000 – 2000 грн на кожні 100 кг живої маси свиней» – говорить виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі» Микола Бабенко. Також експерт розповів про ситуацію в ЄС: «У Польщі через зниження цін на свиней до 30 грн/кг, збитки свинокомплексів складають 500 грн на 100 кг живої маси. Собівартість свиней за новими цінами на корми в Польщі виросла до 35 грн/кг.
В Україні в цей же час ціна закупки свиней підприємствами мʼясної галузі 45 грн/кг і українські свинарі так само скаржаться на збитки. У багатьох свинарів в Україні собівартість свиней з ринковими цінами на корми досягла 45 грн/кг і більше.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Коментарі (0)