Покровський фронт. Лише один день звідси.

За матеріалами інтернет-видань 20.09.2024 322
Покровський фронт. Лише один день звідси.

З інстаграм-сторінки українських фотографів і журналістів Костянтина і Влади Ліберових

 

Фото профіля libkos
Покровський фронт. Лише один день звідси.

 

Ранок починається з відлуння артилерійського бою. Вибухи не стихають з годину, на горизонті підіймаються важкі дими. За кілька хвилин приїжджає комбат батальйону Вовки Да Вінчі, Сергій Філімонов, Філя. Не дивлячись на те, що наступного дня в нього ювілей 30 років, він має дуже стурбований вигляд.

Зʼясувалось, в ході бою, який ми щойно чули, було уражено кілька одиниць ворожої техніки, але й підбито наш танк. Екіпаж вижив, але один з хлопців лежить поранений просто посеред поля соняшників, що в самому епіцентрі пекла.

Вільних екіпажів кейс-еваку немає. Наскільки важкий хлопець - невідомо. Як і невідомо скільки є часу, щоб його вивезти. Філя приймає рішення самостійно їхати за ним на своїй машині. По рації дізнається обстановку.

- Ну на характері проскочити можна, але комбат, занадто ризиковано, там щойно був стрілецький бій.

Філя питає координати й ми сідаємо в авто. По дорозі показує мені та медику @ulf.davinci Далі, де в нього на броніку аптечка та запитує про наші. Просить за потреби подати його автомат.

Дорогою до точки все горить та в диму. Повалені гілки та дерева. На швидкості ми влітаємо на точку, поле щільно усіяно свіжими вирвами від снарядів, дорогою розкидані гільзи. Ми не бачимо пораненого хлопця тож Філя починає сигналити, щоб той подав знак. Стояти тут довго - самогубство, часу зовсім обмаль.

Я помічаю його перша, закривавлений в розірваному одязі, він з останніх зусиль біжить на нас соняшниковим полем. Застрибує в машину, Філя бʼє по газам і ми забираємось звідси, дорогою забравши ще одного пораненого хлопця, який зміг самотужки дійти до позицій.

Дорогою до стабпункту Далі в машині надає хлопцям першу допомогу, а я підколюю Філю, що тепер доведеться мити світлий шкіряний салон. Той посміхається у відповідь, що це не вперше.

Нас чекають на стабі @ulf.davinci злагоджено та швидко стабілізують хлопців, стан яких різко погіршується як тільки починає відпускати адреналін.

Лише один день. Комбат, який самостійно вивозить своїх з під вогню, бо більше немає кому. Так тримається сьогодні фронт. Не тільки тут, всюди, де ми стоїмо проти противника, в рази переважаючого в зброї та людських ресурсах.

 

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ