ПОЛІЦЕЙСЬКА АФЕРА НЕ ПРОЙШЛА: ЗАМІСТЬ ШТРАФУ - СТРОК У В'ЯЗНИЦІ

За матеріалами інтернет-видань 25.09.2024 114

            У ДНІПРІ СУДЯТЬ  ВОДІЯ, ЯКИЙ ЗБИВ ВЕЛОСИПЕДИСТА

 Олег Лотошников

Триває суд над водієм, який збив велосипедиста.

У Дніпрі пройшло судове засідання над водієм, який декілька місяців тому на легковику збив велосипедиста. Потерпілий хоче домогтися, аби адміністративну відповідальність замінили на кримінальну.

Володимир їхав дорогою на велосипеді, як раптом – його збила машина. Знепритомнення, декілька переломів і струс мозку. На чоловіка чекали шпиталізація та два місяці лікування.

“Я їхав на велосипеді, машина стояла в правому крайньому положенні. Порушник ПДР, коли я об’їжджав перешкоду,  рушив ліворуч, з крайнього правого положення, і машина збила мене. Вдарила в правий бік, я перелетів через капот, вдарився лівою стороною”, – каже потерпілий Володимир Пасенко.

У поліції ж кваліфікували справу як ДТП... без постраждалих. І на водія очікував лише штраф. Пан Володимир — з таким рішенням не згодний. “Тоді я побачив, як фальсифікуються справи… Слідчий зробив протокол без постраждалих, тобто підстава була, що переломів немає, як він це виявив?” – обурюється чоловік. 

Тож Володимир разом із дружиною найняли адвоката, аби вже у суді домогтися перекваліфікації справи.  На засіданні суддя вислухав адвокатів обох сторін. І виніс вирок.  “Щоб поліція належним чином оформила протокол ДТП, врахувала позицію сторони потерпілої особи, а також врахувала ті скарги, які були подані для того, щоб протокол цей був укладений до пояснення другої сторони”, – каже суддя.

Водій легковика прокоментував вирок суду по-своєму: “Воно смерті шукало, але Господь Бог зжалився, і він вижив. Хлопці, так не можна їздити, треба бути в шоломі”, – говорить обвинувачений.

Наразі обидві сторони чекатимуть відповіді від поліції, яка мусить тепер переглядати справу. 
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ