Поліуретанові мішки для зберігання зерна не можуть виготовлятися так швидко, як потрібно для України

За матеріалами інтернет-видань 20.06.2022 519
Поліуретанові мішки для зберігання зерна не можуть виготовлятися так швидко, як потрібно для України

Про це йдеться у публікації "Уолл-стрит джорнэл»,  щоденній американській  діловій  газеті. Зокрема, у ній зазначається, що
"Україна та її фермери будують більше сховищ, піднімають тимчасові модульні споруди та нишпорять світ у пошуках так званих силосних мішків. Виробники цих гігантських поліуретанових мішків для зберігання, які зазвичай вміщують 250 метричних тонн зерна, не можуть виробляти їх достатньо швидко, щоб задовольнити попит з України та інших країн. Ян Метеролл, який володіє австралійським постачальником Silo Bags, сказав, що компанія не приймає жодних замовлень з України на цей сезон, оскільки не зможе відправити їх туди до збирання врожаю".
Автори статті пишуть, що фермери  можуть відремонтувати старі будівлі, щоб використовувати їх як тимчасове сховище, або просто викласти зерно під пластик, сказав Кіс Хейзінга, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур і тваринництва в центральній Україні. Але чим довше зерно зберігається таким тимчасовим способом, тим більше шансів, що воно може згнить, сказав він.
Фермери також іноді пропонують або орендують приміщення один одному. 65-річний Віктор Черненко каже, що залежить від доброї волі сусіднього фермера, який пообіцяв надати йому у користування свої сховища в південній Запорізькій області для 3500 тонн пшениці, які він планує зібрати цього року.
«Як добрий сусід, він дає мені користуватися своїм сховищем, а я дозволю йому зі свого комбайна збирати врожай», – сказав пан Черненко.
Так 19 червня написав "WSJ".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ