Полковник Ішкулов назвав причину звільнення з посади комбрига 80-ї ОДШГБр

За матеріалами інтернет-видань 02.08.2024 105
Полковник Ішкулов назвав причину звільнення з посади комбрига 80-ї ОДШГБр

    Про це він розповів в інтерв'ю "Главкому", передає "Еспресо.Захід".

   Автор: Катерина Бенюк.

  Полковник ЗСУ Еміль Ішкулов заявив, що його зняли з посади через відмову виконувати нереалістичну задачу.

   "Командири підрозділів бригади невдоволені рішенням вищого керівництва ДШВ про те, що мене знімають. Вони частково володіють обстановкою про те, яка задача перед ними стоїть, знають про нереалістичність цієї задачі. Відповідно, мені сказали: "тобі, напевно, треба відпочити", – коментує екскомандир.

  Екскомандир 80-ї Окремої десантно-штурмової Галицької бригади також зазначив, що не може розголошувати деталі такої задачі.

   "Той, хто знає мене, знає, як я планую операції, як ставлюся до особового складу, як ставлюся до виконання поставлених задач, – той розуміє, що я ті задачі виконував. Можливо, по-своєму, але виконував. Хід самої справи я розкривати не можу, тому що та задача перед бригадою досі стоїть. Якщо бригаду все ж змусять виконувати ту задачу, розкриття хоч найменших деталей може погано позначитися на її особовому складі".

   Ішкулов додав, що не вважає, начебто отримав підвищення:

   "Ну, яке підвищення?.. Зараз на посаду командира бригади прийшов мій заступник. Натомість я іду на його посаду – заступника начальника розвідки".

    Прощання з 80-ю ОДШГБр

   Раніше екскомандир 80-ї Окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ полковник Еміль Ішкулов подякував воїнам за службу та сказав, що мав честь бути їхнім командиром.

   "За 1 рік і 7 місяців служби в колективі "Сталевих Галицьких Левів" були різні моменти - були досягнення, успіхи, були звичайно й втрати. Але я надзвичайно гордий, що був командиром потужної, славетної  80 одшбр! Яка має круту репутацію в ЗСУ, яка має потужний потенціал з найкращих командирів, офіцерів, сержантів, солдат. Яка понад 10 років, з першого дня війни викликає жах і страх в орків", – написав Ішкулов на своїй фейсбук-сторінці.

   Він також подякував кожному з воїнів за "шалену підтримку", яку вони проявили.

   Бійці бригади не розуміють, чому їх командира звільнили

   Перед тим із закликом не звільняти командира Еміля Ішкулова записали відео командири батальйонів та дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

   Комбати десантно-штурмових батальйонів та дивізіонів 80-ї бригади звернулися до президента України, Головнокомандувача ЗСУ та командувача десантно-штурмових військ з закликом залишити на посаді командира Еміля Ішкулова. Воїни вважають його професіоналом і наголошують, що готові боронити Україну під його очільництвом. 

   Бійці наголошують, що Ішкулов детально планує всі операції та дбає про життя кожного бійця.

   Відзначимо, що ймовірно, причина звільнення полягає в тому, що Ішкулов відмовився виконувати завдання, яке було неспівмірне з силами бригади.

Еміль Ішкулов

              Бойовий шлях Ішкулова

   Еміль Ішкулов – полковник Збройних Сил України. На початок 2014 року був командиром розвідувального взводу у 25-й Окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді. 14 березня 2014 року у складі підрозділу на техніці здійснив 480-кілометровий марш. З 28 березня 2014 року брав участь в охороні та обороні державного кордону України поблизу Амвросіївки. 

   Брав активну участь в утриманні кургану Савур-Могила. З особовим складом розвідувального взводу виявив та знешкодив ворожу вогневу позицію у місті Шахтарськ, чим забезпечив просування основних сил бригади до необхідного рубежу.

   російське вторгнення 2022 року зустрів у Авдіївці. Місто передали новосформованій 110-й механізованій бригаді, після чого Еміля направили на Запорізький напрямок, де він прийняв під командування 5-ту батальйонно-тактичну групу 81-ї бригади. Наприкінці 2022 року був призначений командиром 80-ї Окремої десантно-штурмової Галицької бригади.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ